Indragen skolskjuts

Vår placering går gymnasiet på en ort fyra mil från oss. När h*n placerades hos oss var det med löfte om att h*n fick åka taxi till och från skolan varje dag. Detta har fungerat i ca två år. Men plötsligt i höstas fick vi besked att den var indragen. Socialen ville inte betala mera. De ville att vi skulle köra. Det andra alternativet var att h*n fick flytta.
Ersättningen vi får är enbart 18,5 milen. Alltså bara bränsleersättning.
Vi vill ju såklart ha något för jobbet men detta är de oförstående till.
Det tar ca 45min enkel resa och h*n ska ju både lämnas och hämtas. Vi kan lösa det enbart för att en av oss jobbar hemifrån. Dock förstör det mycket av dagarna. De andra barnen blir lidande på eftermiddagen Och deras fritidsaktiviteter har blivit lidande.

Frågan är, vad kan man kräva för ersättning?

Tacksam för tankar.

MVh M
 
Så med andra ord går hon 3e året på gymnasiet...och är det sista året eller näst sista...och de hotar att dra in...men snälla nån..är väl sista året eller åren hon är placerad..och nu ska de börja bråka med en flytt...vad skulle det inte kosta kommunen att börja med att flytta henne nu..det är väl knappast gratis det heller...vill de inte betala taxi kanske de kan betala busskort om de går någon buss som passar...men va sjutton...dax att sätta hårt mot hårt..hehe be dem komma och hämta henne och köra henne själva någon vecka och se va de säger efter det...säg att du kan betala dem milersättningen...;) kanske de borde tänka lite innan de hotar...vadå flytta...fråga dem om de har tid till att fixa med papper om de nu ska ta och skjutsa henne...men de kan ju ta bensinersättningen till att betala för flytten...eller varför inte busskort eller ännu bättre TAXI...
Men visst är de smidigt med att hota för att de egentligen ska göra de de har lovat från början...förresten...har ni inte något papper där det står att de ska betala för hennes taxi medans hon går i skola där...då kan ni ta till hårt mot hårt...har ni papper på det så finns de ju knappast så att de kan komma med att hota med en flytt för att de vägrar göra nått ni har fått papper på att de har lovat att de ska göra...eller???
 
Glöm inte föra körjournal på varje körd meter med placerade barn/ungdomar/vuxna och i deklarationen dra av alla resekostnader som överstiger det belopp din uppdragsgivare anger ingår i omkostnadsbeloppet.

Vi bor 5 km från närmaste busshållplats, det blir massor av körande då vi har flera placeringar och soc ersätter bara 18,50 per mil. Det är ju inte meningen att vi familjehemsföräldrar ska ha kostnader som överstiger omkostnadsersättningen, då påtar vi oss ett försörjningsansvar vi inte har eller ska ha. Det gäller alla körningar, både till och från skola, träningar, umgänge, aktiviteter, inköpsresor etc.
 
Topp