Kontaktfamilj

Finns någon gräns mellan kontaktfamilj o familjehem i antal dagar i månaden. Var går den? Läser att kontaktfamilj ofta är en till två helger i månaden fre-sön. Vi har ett upplägg som mer är som delad vårdnad. Känns mer som familjehem. Och tycker inte vi är kontaktfamilj när barnet är mer här en hemma. Bör vi ändra i avtalet?
 

anne

Administrator
Forumpersonal
Hej!
Ibland så kan man ha ett utökat kontaktfamiljsuppdrag och man kan tycka att det mer liknar ett familjehemsuppdrag. Det viktiga är tycker jag att alla vet sina roller och vad uppdraget innebär. T.ex. så har man sekretess som kontaktfamilj men inte familjehem. Som kontaktfamilj har man inte samma vårdansvar då barnet oftast bara vistas nån eller några gånger i månaden i kontaktfamiljen. Vad säger er uppdragsgivare och vad står det i ert avtal om uppdraget?

Det finns inget skrivet att när barn är si och så många dagar i en annan familj så är det den uppdragstypen utan det kan se olika ut från placering till placering. Sen kan det vara så att förvaltningen har riktlinjer kring hur de arbetar med detta.

Lycka till!
 
Topp