Familjehemsbanken?

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Det går lite trögt för oss på jourfronten och vi känner att vi får jaga uppdrag. Nu funderar vi på att lägga ut en notis på familjehemsbanken och det vi undrar är om det finns några här som har lagt ut en notis och om det har gett något resultat?
Tack på förhand :bow
 
Ok då vet vi :razz:
Vi bor i en förort i Stockholm så vi tycker att det borde komma lite fler förfrågningar men vi har kanske lite bråttom.
Vi har blivit utredda och godkända av 2 org och väntar på ett godkännande från 1 kommun där själva utredningen är klar. Vi har tagit emot 1 jour som bor här nu och fått 2 andra förfrågningar som inte blivit nåt med men vi vill ju komma igång nu och har ett ledigt rum.
Hur många org och kommuner ska man ha för att få ett bra flyt eller handlar det bara om att komma "in" och sen rullar det på av sig själv? Hur gör ni?
Vi har varit godkända i 4 månader som jour sen är vi även familjehem sedan något år tillbaka.
 
Vilka åldrar vill ni ha?
Vissa som har placerat familjehemsbarn gillar inte att man är jour samtidigt...dom tycker "deras" barn ska ha familjer där det inte kommer o går barn.

Vad vill ni ha för åldrar?
Vill ni ha jour eller familjehemsplaceringar...
Jag har ju två 17 åriga jourisar här hemma som behöver familjehem...........
Kanske nåt för er :wink:
75% av alla förfrågningar är ju tonåringar.
 
Vi vill ha tonåringar eftersom vår familjehemsplacering bara är 6 år och vi har kommit överens med hens kommun att inte ta emot placeringar som konkurrerar med hen.
Det är jour vi tänker och som sagt vi har fått ett ok från vår kommun men det känns som att andra kommuner ändå är lite rädda att placera där det finns ett familjehemsplacerat barn.
Det jobbiga i det hela är att vi ville vara jour från början men flera olika kommuner tyckte att det var bättre att börja med att vara familjehem först för att se om det var något som passade oss. Nu när det har gått några år låter det lite annorlunda :?
 
Jag har PMát dig Björken, några av mina 17 åringar kanske kan vara nåt för er........
Handlar kanske om 2 år eller så :smirk:
 
Hej!
Ring runt till olika kommuner o påminn att ni finns, när man väl "kommit" in brukar det rulla på bra:)
Men i början är det trögt,,,stälje och bkyrka har högtryck just nu.... Ring!
Familjehemsbanken är också bra att vara med i:)
 
Vi har varit med i familjehemsbanken i över 2 år och bara fått en enda förfrågan på den tiden, men det kostar ju inget att skriva upp sej där så självklart kan man ju göra det och hoppas på det bästa :claphappy:
 
Mammac vi blev utredda av bkyrka i slutet av förra året men de har väntat på ett registerutdrag som tog lite tid så vi hoppas på ett godkännande i nämnden snart. Stälje har vi precis börjat en utredning hos så det kanske löser sig till slut :rollhappy:
Tack för alla svar :bow
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp