Nu känns det rätt klart för oss med:))

Vi kommer förmodligen att få en 6,5åring placerad innan midsommar.
Detta är också vår första famuljehemsplac men vi har kontaktbarn sen tidigare.
Det känns otroligt spännande men samtidigt tänker man ju på bioföräldrarna som går igenom sitt livs största svårighet.
Jag läser med stort intresse Monchichis inlägg och tycker MoAlantas svar är så härliga. Vi har tur som kan få så mkt matnyttigt av er erfarna!:bow:
Hur har ni gjort med tex val av skola?
Det jag tänker på eftersom barnet kommer att flytta 5 mil så blir det ju vi som känner vår kommun bäst. Är det vi som kontaktar skolan för att se till att barnet får en plats?
Även fast jag vet att det inte är spikat för inflyttning förrän, typ, barnet står i hallen så är det så mycket tankar kring praktiska saker och även en hel del vad gäller reaktionen på barnet vid inflyttning. Hur har era inflyttningar gått den första tiden?
Vad tror ni att vi kan vänta oss för reaktioner från barnet?
Gott att ni finns!:)
 
Hej Jonola,

Å så roligt!! Och vad spännande!! Då får vi barn samtidigt ungefär.. det är klart att de vill att "vårt" barn skall flytta till oss, och vi är godkända osv. Men vi har inte träffat barnet ännu och börjat inskolningen till oss från jourhemmet. Väntar på att de skall ringa och boka upp oss på massor av möten när som helst, de sa att vi fick vara beredda på att det skulle gå åt en del tid nu på alla möten som vi skall göra upp om.


Vi tänkte vi skulle välja skola själva; vi bor i Stockholmsområdet, så vi har ganska många att välja på, men vi har en som skall vara bra som ligger jättenära där vi bor, så den tänkte väl jag blir naturligaste valet.. tror inte att soc tänker något annat, men får kolla upp det.. jag har faktiskt redan ringt till den skolan och sonderat lite läget inför hösten, hur stora klasserna är osv... :)

Håller verkligen med om att det är tur att man kan få så mycket hjälp och goda råd och tips här!


Kram

Monchichi
 
Hej igen!
Jo men verkligen precis lika långt gångna är vi ju nästan:banan:
Vi skall ha vårt stora möte den 13 med familjehemssekr, barnsekr och barnutredare.
Vi får hålla kontakten här så vi vet vad som händer:)
 
Idag ringde soc, nu skall vi träffa föräldrarna om två veckor, och sen skall alla bio barnen träffa soc, och soc skall träffa barnet och berätta om oss och visa bilder på oss och huset där hen skall bo så det blir mer verkligt. :)
Längtar efter att vi skall få träffa barnet också, men det skall rulla på nu, för vi åker bort i mitten av juli och är borta två veckor, innan dess skall vi ha börjat träffas, för sen skall vi ringa och skriva kort till barnet under vår semester och sen skall flytten planeras så fort vi kommer hem. (semestern var redan bokad och de tänker att det kommer bli för stressigt att försöka ta med oss barnet; vi tänkte annars boka på biljetter såklart, men soc tänker att de inte hinner det utan det blir bättre vi tar flytten efter)
Ja, vi får hålla kontakten. Jag kan prova att skicka meddelande till dig internt här också, tror det skall gå....
 
Det rullar på hos oss också, vi har träffat barnet och har inskolning planerat och flytten blir om ungefär 2 veckor. Vi köpte lite grejer redan och måste barnsäkra lite, fixa rummet och plats för kläder. Det blir många möte och inbokade grejer, så måste man ha koll på allt. Som tur har vi bra kontakt med jourhemmet och vår socsecr.
 
Vad roligt, och vad snabbt de jobbar :)
För oss kommer det ta lite längre tid, planerad inflytt blir i augusti, så vi har inte träffat barnet eller jourhemmet ännu. Vad bra att ni har fått bra kontakt med jourhemmet där, måste vara guld värt. Hur är er inskolning upplagd? Lite nyfiken, visserligen skulle ni få hem ett yngre barn, en ettåring väl, men undrar lite hur de brukar lägga upp det.

M
 
Det är lite bråttom för oss då jourhem ha planerade semester. Först träffade vi barnet och familjehemsekreterare hemma hos jourhemmet. Vi hade liten leksak till barnet så vi kunde leka med tillsammans. Vi skulle vara där en stund men stannade ganska längre. Nästa gång kom de på besök till oss (ungefär 2 timmar, vi lekte och åt middag tillsammans). Efteråt kom de igen några gången, lämnade barnet en stund med oss, och det gick jätte bra då nästa gång sov han middag hos oss utan jourhemföräldrar. Vi ska också ha barnet en hel dag själva, då våra bio går till skolan den dagen så vi kan fokusera på lånebarnet. Och senare en hel helg med övernattningen, då flyttar vi några leksaker från jourhemmet hit som han får välja, så han kanske förstår att han ska flytta senare också.
Vi kunde göra det att det blir många träffar och tid tillsammans så det blir bra för barnet, då alla får tid att lära känna varandra. Det går bra och jourhemmet tycket också det, så det borde inte vara nån större problem.
De har också planerat att lille får träffa sin biomamma innan flytt, och senare gör vi några veckor uppehåll innan nästa gång då hinner han bli tryggare med oss.
Eran placering är äldre och förstår mycket mer, då blir det enklare att förstå men känslor kan vara starkare också. Tips från oss: Vi fick ok från soc att planera allt direkt med jourhemmet efter första mötet då vi fick bra kontakt och klickade med de direkt, så det år mycket enklare att anpassa tider till alla besök ock saker som ska fixas, samt lyssna till barnets signaler om han är redo till nästa steg, annars blir det svår att ändra redan planerade tider.
 
Topp