Tipps, råd och tankar av er med mer erfarenhet.

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Hej!
Vi har tagit emot en :angel: på 7år. Det har visat sig väldigt mycket problem kring :angel:.

:angel: har alla tänkbara problem bla. Distanslös, gränslös, impulsiv, saknar anknytning, har ingen förmåga att veta hur man för sig socialt och samspelar med andra människor, :angel: verkar inte kunna känna några mer avancerade känslor ( skuld, dåligt samvete etc), problem med integritet hos sig och för andra etc.

andra problem som att stjäla och ljuga är vardagsmat för :angel: det har fram tills i förrgår "bara" rört sig om mat, godis, socker, smörgås hemifrån som :angel: gömt hemma under tex sängen. Nu då i förrgår stal :angel: från Barnenshus ( :angel: fick tillsammans med oss lämna igen och be om förlåtelse) nu hädan efter blir det att muddra :angel: efter varje butik. problemet är ju att :angel: inte känner något för det som gjorts utan tyckte det var kul att behöva gå och be om ursäkt. :angel: ljuger varje dag om det mesta.

vi måste låsa in knivar osv på nätter på grund av att :angel: tidigare använt de i fel syfte, tändare och tändstickor och medicin med!

Umgänget har knappt kommit igång, andra umgänget blev inställt och den enda aktuella föräldern (som har umgänge) hör aldrig av sig vi tele och :angel: har en jätte glorifierad bild av föräldern. Däremot så har :angel: tele umgänge med farmor varje dag.

soc är inte så mycket att hänga i granen hos oss tyvärr, spydiga och nonchalerande, lägsta arvode, lägsta omkostnad ( :angel: hade inget med sig i stort sätt), inga tips eller råd alls utan man kommer dit och far hem med samma problem.

Är detta vanliga promlem?
Är tele umgänge med farmor varje dag rimligt? (inget specifikt i planen är skrivet om detta)
Är detta en "lätt" placering? hur är då en "svår"?
vilken hjälp har man rätt till?
egna åsikter eller tips?
 
Hemskt att säga men utifrån den problematiken och slappheten hos soc, hade jag sagt upp placeringen om ni inte omedelbart fick högre ersättning samt enskild extern handledning. Och då pratar vi om hjälp inom nån månad eller två!

Stå på er, denna placering låter väldigt tuff!

Sara
 
tack för svar!

När vi försökte förhandla om arvode + omk så fick vi till svar att detta är det ALLA får, nu vet vi ju att så inte är fallet men när man är ny och inte gärna tjafsar så blev det som det blev. Sen angående "lätt" eller "svår" placering så säger dem -idag ser det oftast ut såhär, dom flesta har den här problematiken som :angel: har..

Hur gör vi då nu om vi vill omförhandla arvode + omk? Soc säger hela tiden att vi ska få stöd och handledning men på träffarna säger dom i stort sätt inget, utan lyssnar bara utan att ge några som helst konkreta tips eller råd. Vi är ganska så unga och tror själva att ålder + nybörjare ger dem chansen att försöka köra över oss helt.
 
Hej
Ni är verkligen grundlurade! Detta ser ut som en mycket krävande placering. Den problematiken du beskriver försvinner inte på många många år. Lägsta arvode och omkostnad är ett hån mot er som familjehem!
Vi gör det inte för pengarna men vi vill ju inte heller gå back !... kompensationen kan behövas för att kunna göra extra utflykter och fika , luncher för den sociala träningen, kläder, leksaker, cyklar, ev.mobil, semester, glass ja listan blir lång...för att inte tala om sönderrivna tapeter, sönderslagna leksaker,..... repor i billacken... jaaa ni vet vad :angel: kan ta sig för i sin frustration!

Stå på dej!!! Högsta arvodet och handledning!!!
 
Jag håller med de andra som svarat...ni har blivit lurade!! Ni ska ha mycket högre arvode + omkostnadsersättning, ni har en tuff placering som kommer att kräva massor av er!
Om ni inte kan få "om förhandla" ert arvode + omkostnadsersättning så avsluta uppdraget, vill soc inte lyssna så låt dom få försöka hitta ett annat familjehem.
Ta kontakt med en annan kommun eller en annan organisation, där ni får det arvode som ert uppdrag kräver. Alla är tack och lov inte likadana, utan det finns "soc-tanter" som är otroligt fina att ha att göra med och där man får mycket hjälp och stöd!

Tyvärr så är det nog så att man "utnyttjar" nya familjehem många gånger och säger att placeringen är lätt och att arvodet och omkostnadsersättningen "ser ut så här" och så får man det lägsta :(
Samma sak hände oss som nytt familjehem, en TUFF placering som absolut inte var något för ett oerfaret familjehem och givetvis med det lägsta arvode + omkostandsersättning.
Idag har vi lite mer erfarenhet och idag har vi ett jätte bra samarbete, stöd och uppbackning av "vår kommun".
Så stå på er!!!
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp