Umgänge genom öppenvården

Hej!
Vi har fått en förfrågan om vi kan ta emot ett barn som redan varit i två familjehem. Vad vi förstår är pappan "väldigt påstridig" och vill ha umgänge vilket barnet har upplevt som jobbigt. Soc vill därför att barnet ska få stöd i umgänget och funderar på att umgänget ska ske genom/med hjälp av öppenvården.

Har någon erfarenhet av detta? Vad kan det innebära? Den öppenvård jag hittar info om på nätet riktar sig ju till missbrukare och struliga ungdomar, detta gäller ju ett ganska litet barn.
 
Hej Carroost,

Jag tror det är samma sak som bevakat umgänge.
Det hade vi till vår placering, och det innebar att bio inte får ha umgänge ensamma med barnet, och inte hemma hos er. Personal från soc eller öppenvården hämtar barnet hos er, tar med sig barnet till en lokal där umgänget är övervakat, och efter umgänget (vårt var på en timme en gång i månaden) så tar personalen med sig barnet hem till er igen. Så umgänget skall då inte ske hemma hos er eller hos bio, utan i en särskild lokal och personal är med och hjälper till.

M
 
Tack för svar! Det blev inget av den här placeringen, men det är ju bra att veta mer inför kommande placeringsförfrågningar.

Får ni vara med till umgängeslokalen om ni vill, eller ska ni inte vara inblandade alls?
 
När vi haft umgänge enligt det upplägget har vi lämnat vid lokalen och haft möjlighet att heja och småprata lite med bio samt få en "rapport" hur det varit av personalen när vi hämtat så vi vet om det är något speciellt att förhålla sig till.
Funkade kanon!
 
Hej igen :)

Vi fick inte vara med, vårt upplägg var att barnets handläggare kom och hämtade barnet, och var med under umgänget i lokalen och sedan kom tillbaka och lämnade barnet hos oss. Men detta var då med bioföräldrar. Vi hade istället själva hand om umgänget med andra nära släktingar till barnet där vi antingen lämnade barnet hos dem eller de kom till oss och plockade upp barnet, och där vi kunde ringa och prata med varandra etc.

M
 
Tillbaka
Topp