Ersättning för utebliven kontakthelg

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Vi är kontakt/avlastningsfamilj till en syskongrupp på fyra barn.
Om vi planerat in helger med god framförhållning och sett till att vi är båda lediga de helgerna och så uteblir familjen en avtalad helg. Kan man kräva eller be om ersättning ändå.
Vi har ju avsatt hela helgen och avbokat andra engagemang för den avsedda helgen.
Finns det ngra regler gällande detta?

A.
 
Vi har kommit överens om det innan placeringen. Att om det faller bort någon enstaka helg så behöver vi inte tala om det. Men vi byter ändå alltid och tar en extra helg innan eller efter.

Så det beror på vad ni har avtalat.
 
För vår del har vi gjort så här. Om kontakt barnen uteblir för att för att dom inte vill komma av en eller annan anledning har vi sagt att det blir ingen extra helg och vi får betalt ändå. Men sen kan det ju komma planerade saker ivägen för både dom och oss och då flyttar vi bara helgerna. Alltså inget klydd med pengar överhuvudtaget. Men om dom väljer att utebli dom helgerna som är planerade så är det självklart att ni ska ha er ersättning, ni har ju som du säger planerat efter att barnen ska komma.
 
Gör också som "ahmi". Kan de inte komma så rullar det på som vanligt med ersättningen men sen kan man ju planera att byta helg av ngn anledning och det är helt ok, då byter vi helg.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp