Senaste innehållet av carroost

 1. C

  Vågar man kontakta fler kommuner?

  Aha, ja jag hade ju förstått det som att en utredning som gjorts av en kommun kan gälla för andra också. Det verkar som att "min" kommun har ganska mycket i det åldersspannet för tillfället, så jag får väl öva på det där med att vänta.. :angel:
 2. C

  Första veckan hos er?

  Jag är nyfiken hur ni tar emot ett nytt barn. Hur ser de första dagarna efter eventuell inskolning ut, första veckan? Jag är intresserad av hur andra "bygger trygghet" och om ni har några ritualer/traditioner som ni brukar hålla er till.
 3. C

  Vågar man kontakta fler kommuner?

  Hej och hallå! Vi är utredda som kontaktfamilj och familjehem och kan tänka oss att ta emot familjehemsbarn i åldern 0-5 år, alltså ett rätt litet fönster och kanske lång väntetid. Är det fräckt att vända sig till fler kommuner än den som utrett oss? Måste varje kommun göra en ny utredning...
 4. C

  Umgänge genom öppenvården

  Tack för svar! Det blev inget av den här placeringen, men det är ju bra att veta mer inför kommande placeringsförfrågningar. Får ni vara med till umgängeslokalen om ni vill, eller ska ni inte vara inblandade alls?
 5. C

  Umgänge genom öppenvården

  Hej! Vi har fått en förfrågan om vi kan ta emot ett barn som redan varit i två familjehem. Vad vi förstår är pappan "väldigt påstridig" och vill ha umgänge vilket barnet har upplevt som jobbigt. Soc vill därför att barnet ska få stöd i umgänget och funderar på att umgänget ska ske genom/med...
Tillbaka
Topp