Att få en placering

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Hej vi är en färdig utredd familj via en organisation men det finns inga barn.
Vi har haft en jourplacering sen inget mer.
Man börjar undra om man inte duger, vi kan ta emot 1-2 barn ev3 om syskon men
det finns inga som behöver vår hjälp.
Vi har ett bio barn boende hemma och jag är hemma hela dagarna.
Blir så less på att vänta och vänta
 
Vi har varit familjehem i många år men har inte haft någon placering på ett år. Vi är nu utredda av två organisationer och under 10 månader så har den ena organisationen hört av sig angående ett barn. Vi tackade nej för barnet var jämgammalt med ett av våra egna barn. Vi har varit utredda tre månader då det gäller den andra organisationen och vi fick en förfrågan samma vecka som utredningen. Den placeringen tackade vi ja till men sen blev det barnet tyvärr utvisat. Vi har sedan dess fått fyra till förfrågningar och samtliga har vi tackat ja till men ingen av dem har blivit av. Två barn hade redan hunnit få ett familjehem, den tredje flyttade till HVB-hem och den fjärde skulle tydligen bo kvar med sina föräldrar.
Mitt tips är att du anmäler dig till en till organisation. Vår ena organisation verkar det gå långsamt hos och den andra verkar ha hur många placeringar som helst.
 
Vi har samma här, vi har väntat 9 månader, fått några förfrågningar som inte blivit något-
Trist när man finns här och de talar om brist på hem.Fast de flesta är ju tonåringar o vi vill ha smått.
 
Det bästa är att höra av sig till flera .Jobbigt med att alla ska utreda men lättare att få en förfrågan som passar i familjen .När det väl rör på sig brukar det bli ketchup effekten .Så lycka till :D
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp