Autism

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tänkte höra om det är någon av er som har erfarenhet av placering där barnet antas vara autistisk. Vi har haft en placering nu i ett år och vi har nu fått veta att h*n antagligen är autisisk och ska vidare för utredning. Problemen har varit stora och många och just nu så känns det som att vi som familj "går på knä". Vi skulle vilja veta hur ni som har erfarehet av detta gjort för att få allt att fungera så smidigt som möjligt? Hur har eran kommun/ organisation ställt upp för att hjälpa och underlätta för er? Hur ofta får ni avlastning osv? Är tacksam för alla tips som kan vara till nytta!!
 
Först måste ni få diagnosen Autism. Många är dessutom förståndshandikappade. Det bör ni göra en begåvningsutredning. Sedan tar ni kontakt med kommunens barn LSS handläggare och ansöker om avlastning.Bio föräldrarna måste skriva på ansökan men det ber ni placeringskommunen ordna. Hur ofta ni behöver avlastning beror helt på Era behov. Jag hade förberett ett förslag som jag lämnade till LSS handläggaren, och det accepterades. 96 dagar / år uppdelat på varannan helg samt en vecka på sommaren samt en på vintern.(vår är juvenil autism samt förståndshandikappad) Vi har bio barn som vi behöver ge tid och aktiviteter som den placerade inte klarar att vara med på.

Lycka till, men var tydlig och stå på dig. Fråga inte utan ge konkreta förslag på VARFÖR och hur ofta ni behöver avlastning. Vi valde kortidsboende med proffsig personal, så att man säkert vet att de helger vi ska ha avlastning blir av( igen enskild person som det ska hänga på)
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp