Bup-kontakt

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Vår Liten ska till bup för att soc vill ha mer "kött på benen" inför ev kommande hemtagningsbegäran. De vill ha någon utomstående som ska kunna styrka vilka negativa konsekvenser en ev hemflytt skulle kunna innebära för barnet/ att någon ska utreda var Liten har sin anknytning. Lite undrande- har någon vetskap om vad psykologen kommer att göra för att utreda detta?? Kan det påverka barnet negativt? Vi är positiva till utredningen, då vi tror att det kan gagna barnet och styrka det faktum att barnet bör bo kvar i vårt hem.

Men har ni vetskap/erfarenhet av detta?
 
Det blev en kt liten utredning av BUP förra året- och jag ahde önskat en mer gedigen sådan (har själv jobbat lite med sånt) för att kraftigt påvisa att det kan vara skadligt att flytta på barnet som föräldrarna nu begärt hem ien hemtagningbegäran.

Jag skulle vilja ta kontakt med BUP eller anna person för att ngn ska tala för faran att flyta ett barn som vårt placerade. Kan jag göra det ? Får jag det?Vem isåfall ska man kontakta?
 
Vi är inne på den 5e rättsliga processen på knappt 2 .5 år . :littlesad .
3 hemtagningsbegärningar från bio har ägt rum under denna tid och med dem överklagningar till Kammarrätt. Nu är det dags för oro igen... :cry: . Fast vi försöker att inte oroa oss. Men klurar på vad vi kan göra för att trygga barnets framtid i vår familj.

Vi orkar, men det glada och lättsamma vardagslivet blir inte alltd så glatt och lättsamt- fast vi försöker och gör det ändå ganska bra....men kämpar...det gör vi- ngt annat vore lögn....o kanske kommer en dag då vi inte orkar- om vi inte får lugn och ro och får lättare att leva ett vanligt familjeliv med all glädje det innebär...
 
Man kan skriva in i kontraktet vid en vårdnadsöverflytt att just juridisk hjälp ska kvarstå. kan till och med vara bättre då ni har rätt till familjerättsadvokat.
 
Vi blev riktiga föräldrar i sommars och hade vår första egna kontakt med tingsrätten. Vi har inskrivet att alla ekonomiska bitar sköts av socialtjänsten samt att vi har rätt till handledning kring detta av tidigare socialsekreterare.
Vi uppfattade det som att barnets talan kom fram på ett bättre sätt när vi som föräldrar kunde föra talan som part.
 
Mer än gärna VÖF!!!!! Skulle då kunna andas och må bättre- då skulle det kännas rättvist och tryggt för barnen- som det är nu har vi inte vå väldigt mkt stöd av soc, och som det är nu är de så himla tufft, vet inte om hemtagningsbegärningar eller det faktum att vi blir bromsade i det vi vill göra som är värst för oss just nu...VVi undrar- kan det bli så mkt sämre än vad det nu är- kansek hade föräldrarna då äntligen kunnat slappna av i sin kamp- då de vet attderas odds är små...nu är de som att de hela tiden- 5.5 år aldrig får ngn ro de heller...Soc pratade om Vårdnadsöverflytt för över ett år sen och vi är positiva till det. Men soc är inte så förtjusta och övertygade hur bra det är för barnet och för oss! Vi ha det ju inte bra nu- och barnet skulle behöva bo kvar- inga fler uppbrott, och barnet som vill heta som oss i efternamn, som bara ääääskar oss skulle kunna få veta att det är lugnt att bo hos oss- då skulle vi kunna lova barnet det- nu pratar bio med barnet att det kanske ska flytta...inte är det bra för barnet inte.... :littlesad
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp