Bup kontakter

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Hur funkar det för er andra familjehem med SOL placeringar ? Jag har just insett att man som sådant familjehem inte har det helt enkelt vad gäller kontakter med bup.... Man är liksom inte "giltig" på nåt sätt om man inte har en Lvu placering. Det är ju jättekrångligt :roll:
Då ska kontakter /möten gå genom soc. eller biosarna . För att det är så mkt. sekretess runt det hela......... Bra på ett sätt, men det känns som att man är anförtrodd barnet men inte dess "historia" :?
 
Nu har vi inte haft några som helst problem med BUP eller HAB utan kört vårt eget rejs utan soc och bio, vilket varit helt ok, då vi rapporterat tillbaka till dem. Men detta har handlat om små barn som inte ska hem igen.

Men som familjehem har man ingen sekretess, om man inte är kontrakterad. Du får prata med skola, BUP, läkare etc så mycket du vill, det du ska tänka på är att inte lämna ut mer info än vad som är nödvändigt för att kunna hjälpa barnet.

Men vad jag har förstått på andra familjehem så är det svårt att få till en vettig kontakt på BUP man blir inte trodd riktigt då man "bara" är familjehem. Det beror nog också lite på vilket landsting man har och vilken kontakt man får med läkare, psykolog osv.
Personligen har ingen någonsin ifrågasatt att inte vi skulle veta vad som är bäst för "våra" barn. De har till och med frågat oss hur vi vill att de ska göra! Men vi har haft en otrolig tur, i alla kontakter med många olika så har vi altid setts som mycket kompetenta och pålästa personer.

Lycka till!
Sara
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp