De sämsta kommunerna?

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Jag undrar om det finns några undersökningar gjorda på hur kommunerna följer riktlinjerna och vilken plats de hamnar på i en lista? Om ni förstår... :roll: ? Det känns som om vår kommun verkligen skulle ligga risigt till när det gäller arvode, omkostnadsersättningar och stöd för de familjehem de har. Eller handlar det bara om att vi är för veliga? Det vore skönt att se om våra tankar stämmer med en sådan gjord undersökning :evil: . Fast det är väl svårt att göra en sådan jämförelse, kanske pga. sekretess etc .... :?
 
När vi började för drygt fyra år sedan fanns det någonstans en lista där man fick fylla i hur bra ens kommun var på ersättningar, handledning, följa lagen etc. Tyvärr kommer jag inte ihåg var den var.
Vår nuvarande uppdragskommun hamnar bra på den ekonomiska biten men på stort minus när det gäller handledning och att följa lagen.
 
Tror tyvärr att det är den enskilda familjehemssekreteraren som blir som en flaskhals när det gäller kommunernas arbete. Har erfarit att saker o ting "försvunnit i hanteringen" och att man tagit beslut baserade på egna värderingar.

En bra assistent vi hade ordnade handledning till oss, men nån senare har tagit bort den förmånen. Vi hann aldrig gå alla gånger som de lovat innan de skickade ett brev till handledaren att uppdraget var avslutat...

Exvis ridning ansåg vår kommun/avd chef, vara för dyrbart för att vara passande för familjehemsplacerat barn. Detta baserade han på att hans egen dotter red och lektionerna kostade x antal kronor+ att kläderna var dyra. Vi yrkade ersättning för hjälm o skyddsväst + gummi-ridstövlar. Vi har inskrivet i avtal att kommunen ersätter hobby... Vi fick ersättning till slut, men bara om vi köpte det billigaste. Vi sponsrade med byxor, jacka, handskar o termobyxor...
Sen skulle vi köpa moppe, o fick till 1/3, resten sponsrade vi. Nu ska det övningsköras, skaffas lämp... vi sponsrar. Bil, ja det blir väl till o hitta nåt billigt.
men visst är man familjehem för pengarnas skull, eller?
 
Ja, där sa du ett sanningens ord! Familjehem är man bara för att tjäna kollosalt mycket pengar :wink: ! Skämt åsido så har jag följt många av inläggen och tyckt att ni är fantastiska. Vilken osjälviskhet! Vilket engagemang! Att man ivrigt väntar på att kommunen ska ringa om ett barn etc. Själva har vi bara halkat in på ett bananskal, m.a.o. blivit tillfrågade för att tillfälligt lösa situationen, vilket lett till att vi har två barn placerade (uppväxt) och två på jour (behov uppväxt) och ett biobarn kvar hemma. Inte kan vi svika ungarna, vilket också kommunen väl vet om :roll: ! Men med den handledning och förståelse vi får orkar vi nog inte att ta emot fler ungar (har inte heller plats, känns det som) :(
 
Ja ungarna tar plats :D speciellt tonåringar. När de invaderar huset med vänner så känns det som om huset ska rämna. Och de fullkomligt äter en ur huset o lånar ens strumpor (som man aldrig får tillbaks).
Men känslan att den här ungen kom i ett bedrövligt tillstånd efter lång tid på barnhem för en massa år sen, och nu är en matglad, lång, charmig, självständig, snart vuxen med humor. Lite finns efter biofamiljen (utseende) men gester, språk och upplevelser delar h*n med oss. Det är då det är värt det.
Men banne mej om man skulle göra om det... :?
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp