Födelsedag för plac.

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Hur gör ni för att fira era placerades födelsedagar?
Vår plac har precis fyllt 5 år o det firades härhemma med utvalda släktingar från plac biofamilj.Dock är föräldrarna separerade o den ena får inte komma hit utan soc så de kom en annan dag. Är det vanligt att man gör så eller hur brukar ni fira?
 
Våra barn får många kalas :razz: . Barnen firas när respektive umgänge äger rum. Alltså om ett umgänge sker en eller två veckor före eller efter barnets födelsedag så firar vi det då. Vi har inte extra umgänge pga födelsedag. Vi har lärt oss att det är viktigt att inte ändra och byta dagar utan det blir när det är planerat umgänge, då vet alla vad som gäller. Barnen, föräldrar och släkt är nöjda.

Sara
 
Våra barn har firat vid umgänge.
Vi har inte haft några kalas hemmavid.
Lika dant med jul, de har firat vid umgänget närmast.
 
Vi hade stort kalas med alla kompisar & syskonen, mamman har bevakat umgänge så vi bokade in extra veckan efter, tyvärr dök hon aldrig upp.. Lill är 5 ;)
 
Vi har eget stort firande med vår familj plus barnkalas f o m iår, då Liten fyllde lite större. :smirk: . Sedan får bio fira om och när de vill. Ett år hade de stort kalas på ordinarie umgänge med hels släkten- för 3 födelsedagar sedan...men sedan dess har det bara varit att bio har med paket. Inget firande. KOnstigt tycker vi, men samtidigt får Liten fest hos oss- som är det första hem barnet haft som sitt efter diverse hem och barnhem.... I år när Liten fyllde sa bio till barnet att nästa gång ska du får paket...och Liten mindes ju såklart det till imgänget därpå...men då hade bio med sig nya klder- men de var inte ens inpackade... och när vi for hem sa Liten- "de hade inga paket med sig..." :x Besvikelse som ofta då de lovar något.... det enda vikan göra ar att stå för det VI lovar....

Då vet barnet att det finns människor som är att lita på ! :wink:

Till Jul är det lika konstigt- vissa år inget firande- förra året hur många paket som helst.... men , men...vi gör det vi gör för alla våra barn...firar och gläds åt både födelsedagar och Julaftnar!!! :angel :banan: .
 
Hej

Vår lill firar sin födelsedag i samband med umgänget, det kan vara veckor före eller efter, vi tar det som är närmast :razz: eftersom vår :angel: har glesa umgängen så har vi aldrig haft något umgänge i samband med jul så därför inget julfirande ihop med bio, någon gång har de haft med sig något paket före eller efter jul :claphappy:
Våra bio har båda två nya familjer så vår lill :angel: är inte prio 1. Förlust för dom kan jag tycka, vår lill bryr sig inte, än så länge kanske ska tilläggas..
Vi har så glesa umgängen att t.o.m jag som familjehem tycker att det är väl sällan, otroligt skönt för oss men som sagt väldigt sällan.

Ester
 
ESTER: det verkar som att barnet inte saknar kontakten med bio och så tror jag också att det kan vara- upplever att vår Liten inte heller bryr sig så mkt om de och deras firande- än iaf, precis osm du skriver...- kan bara gratulera till era glessa umgängen- vårt soc rådgivande handledare rekomenderar gles umgängen FÖR BARNENS BÄSTA- då det är långvariga placeringar. Hade önskat att vår barnsekreterare lyssnade mer på henne..... :angel

Nyfiken- hur fungerar umgängena då ni har umgängen??? Varför så få tillfällen?
 
Gammal tråd men aktuell:
Vi bukar ta med och fira vid närmaste inplanerat umgänge, funkar bäst!
Men funderar om det ser olika ut vid sol eller lvu placering? Kan föräldern kräva extra umgänge vid sol?

Carina
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp