Förfrågning

Hej! Vi har fått en förfrågan som vi inte kan bestämma oss på, vill gärna veta hur ni erfarna ser på det. Våra bio är 10 och 7. Vår förfrågan gäller tvillingar på 6år. Det är skyddatboende och uppväxt. Jag vill ju helst inte ha någon placerad som är så nära våra egna i ålder. Vi är helt nya som familjehem så vi har inte haft någon hos oss än. Vi bor inte stort så tvillingarna behöver dela rum. Men det vill vi ju inte att de ska behöva hur länge som helst, antingen blir det flytt till större eller utbyggnad. Hjärtat säger ja men magen nej. Vill gärna ha råd!
 
Sånt är jättesvårt att råda i mer än att säga följ magkänslan!
Ofta är det så att våra hjärtan reagerar först och spontant innan hjärnan och förnuftet (som ihop blir magkänslan) hinner med.
Man kan ha så mycket tankar och känslor för vad som skulle vara " rätt" i just vår familj men det är inte alls säkert att så blir fallet .
Rätt kan bli fel precis som en placering man inte riktigt tänkt sig kan bli alldeles rätt i slutet.
Gör en lista på för resp emot och se vilket som känns mest realistiskt.
Lycka till vad ni än bestämmer.
 
Ja, detta är verkligen svårt, man vill ju så gärna hjälpa! Jag ska följa ditt råd så får vi se. Tack!
 
Säger som Honey, följ magkänslan!

När man får en förfrågan så vill man säga ja, man vill så gärna hjälpa och tänker inte alltid ur ett längre perspektiv, hur tror vi att det kommer att påverka oss, våra barn och familjen om ett år, fem år osv.

Skyddat boende kan vara "enkelt" men det kan också vara väldigt tufft och ställa stora krav, inte bara på er vuxna men också på era barn. Så här är det viktigt att ha all information innan ni tar beslutet, vad skyddat boende betyder i just detta fallet och vad som kommer att krävas av er, inte bara nu utan i det längre perspektivet, särskilt om det skulle finnas en hotbild. Hur kommer umgänget att fungera, vilket stöd ni erbjuds osv är också viktiga frågor att få svar på. Även att bolla med uppdragsgivaren hur de tror att uppdraget kommer att se ut i ett längre perspektiv, kommer barnen behöva fortsatt skyddat boende under många år, vad händer om föräldrarna får veta vart barnen befinner sig m.m.

Det är svåra frågor som det inte finns så många svar på men likväl viktiga att lyfta för det är ett åtagande man gör för en lång tid framöver och det kan blir jättebra med rätt stöd!

Lycka till!
 
Ska skriva ner alla funderingar och prata med dom. Känner att det du nämner har vi inte fått speciellt mycket info om. Knappt något faktiskt. Tack!!
 
Tillbaka
Topp