Familjerätten VÖF

Hej!
Jag och min man har blivit kallade till möte med familjerätten för påbörjad VÖF. Ett två timmar långt utredningsmöte. Någon som varit på ett sådant och vad frågade dom om?

Efter det ska familjerätte göra ett hembesök och därefter kommer dom ha enskilda samtal med våra placeringar som ska VÖF till oss. Vad säger dom till barnen och behöver man förbereda dom?

Tacksam för all information som ni kan ge. Tack!!!
 
Hej Hoppfulla!
När vi genomgick utredning för VÖF så öppnades en vanlig utredning där de utredde vår föräldraförmåga, vår inställning till VÖF osv. Då barnet var litet så var det ett vanligt samtal med hen, precis som när de har uppföljning. För oss så var det samma socialsekreterare som vi hade just då (bytte ett antal gånger under åren). De använde BBIC och gick igenom triangelns olika områden. Inga konstigheter men det var nervöst. De gjorde samtidigt en hemtagningsbegäran då de fått för sig att mamman ville ta hem sitt barn, vilket hon inte ville men de lyssnade inte. De avslutade dock den utredningen ganska snart. När utredningen av oss var klar så togs den upp i nämnden och sen skickades in till tingsrätten. Här finns lite information om BBIC på Socialstyrelsens hemsida.

Fråga gärna om du har fler funderingar :).

Lycka till!

Anne
 
Tillbaka
Topp