högre omkostnad vid mjölkprot allergi??

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
hejsan vi har upptäckt att våran :angel: är allergisk mot mjölk, detta gör ju att kosten blir lite dyrare bör soc höja våran omkostnad? Måste man be om detta eller bör dom erbjuda detta då vi samtalat flera ggr eftersom utredningen ang mjölk tagit ett par månader
 
Är det utrett för mjölkproteiner så bör du/ni verkligen äska för högre omkostnad.
Mjölkprotein finns ju i väldigt mycket upptäckte vi när vi fick sonen konstaterad laktosintolerant.
Det är en väsentlig skillnad på dessa bägge.

Och framför allt, du har INGET att förlora på att försöka!
 
Ni ska definitivt ha högre omkostnad ! En utvecklad alergi ökar risk för annat så det är inte rätt läge för soc. att vara snåla .
Lite snabb info :
Samma gen som är mjölkalergi tillhör astma och atopisk exem .
Ökad uppmärksamhet på lungor , starka lukter , parfym , kemiska komponenter mot huden .
Den atopiska exemen är ett gissel , påminner om psoriasis .
Finns ökad risk för soya alergi så den måste man vara vaksam på åxå .
Hänvisar till forskning "astma & alergiförbundet" , barnläkarspeciallist , specialdietist på sjukhus .

Det är ju inte bara att vällja bort mjölk utan gå igenom alla livsmedel . Till och med kryddor , maräng och andra ologiska ställen dom haft i mjölkprotein , mjölksocker , vassle och allt vad de kallar det .

Tilloch med på FK inser de att detta kostar extra och man kan i vissa lägen söka vårdbidrag för detta .
Förstår då inte soc. att de måste ge extra så .........
Dränk dom i fakta :D det du måste göra extra och vad det kostar extra .
Säg till om du behöver hjälp :wink:
 
Socialtjänsten kommer troligeninte att ERBJUDA er mer pengar. Under mina år som fam.hem har det aldrig hänt. Givetvis ska ni ha högre omkostnad. Iaf ska ni fråga efter det. Lycka till med den ekonomiska biten- men ven att få till en kost som är mjölkproteinfri!
 
HAHAHAHAAAA ... nej du har så rätt :claphappy:
ERBJUDA mer pengar lär dom ju inte göra utan man får säga ifrån att här behövs mer och sätta sig och förhandla . Inta samma possition som när man har med FK att göra . Först skriva lista på ALLA extrakostnader som t ex vad 1 liter mjölk kostar och sedan vad 1 liter oatly kostar o s v . Blir låååång lista . Ta med alla fakta man kan få tag i . Är barnet väldigt litet tillkommer ytterligare risker med alergi då deras imunförsvar är sämre .
Prata med barnspecialist alergi och dietist andra föräldrars erfarenheter astma och alergiförbundet . Räkna med att en person har inte all info. Jobbigaste är när du ska springa i affärer med lista och skriva upp alla priser .
En bit är ju ökade kläd och tvättkostnader . Alergibajs har en benägenhet att totalförstöra kläder , sängkläder och även trä (otroligt men sant). Så mycket fakta du bara kan innan förhandling .
Nu menar jag inte att du ska i kamp med soc. utan folk vet inte mycket om alergi och än mindre om födoämnesalergi så du måste utbilda och samtidigt visa dom hur och varför det blir dyrare .
 
tack för alla svar! ska be om högre ersättning, tycker det e oerhört svårt att be om pengar :-/
vårdbidrag kan man väl inte ansöka om om man inte är vårdnadshavare ?
 
Hej!

Jag har en :angel: med mölkproteinallergi. Det är inte så svårt att hitta produkter för att fixa den maten. Det finns massor med produkter i affärerna. Att få vårdbidrag för denna allergi är nästan omöjligt. Det kräver inte tillräckligt med extra vård för att du ska kunna få detta bidrag.

Lycka till

Tre
 
Helt rätt ..... mycket tveksamt till om det skulle vara möjligt .
Och jag inser att min iver att vara kort och koncis gjorde mig otydlig .
Vad jag menade var att chansen att få vad du har rätt till ökar väsentligt om du är ordentligt påläst och har en mängd fakta , gärna nedskrivet så att dom kan få med sig kopia eftersom dom måste berättiga eventuell ökning till sina chefer osv .
Mer info kring kostnader vinns även på konsumentverket , dom har räknat ut medel på kostnader men ligger högre än vad FK ligger i sina beräkningar . FK är lååångt under vad det egentligen kostar .
Nu är varje barn individuellt och det område du bor i har sina priser så du måste hänvisa till olika beräkningar förutom Konsumentverk och andra ställen du inhämtat info.
Mina :angel: ar hadde både diarée och kräkningar så kläder förstördes och möbler , sängkläder , sängar och mattor , listan kan göras låååång .
Alergikräk/bajs är frätande på något sätt och lämnar fläckar som inget borttagningsmedel jag hittat fått bort .
Tror jag provade alla som finns i Sverige . Var till och med inne på kemtvätt och tiggde till mig deras specialmedel suck .
En vän till mig hade barn med samma problem men yttrade sig annorlunda , inte så mycket kräk och bajs däremot gigantiska smärtor där barnet låg på golvet och skrek av smärta . Deras kostnader för tvätt och diverse var inte i närheten så höga men att se och höra :angel: s lidande som var värsta jag sett , gjorde att de kostnader jag hade stod jag hellre ut med . Mina :angel: ar hade åxå ont ibland men inte på långa vägar så mycket som min väns :angel: .
Det jag menar , alla är olika . För dagbok med klockslag för vad du gör , gör upp listerna för konsumentverkets beräkningar och dina egna . Plocka fram fakta kring födoämnesalergi och risken för att andra sjukdommar ska komma om detta nonchaleras av ren snålhet eller brist på fakta .
Litet privat så kan jag rekomendera privatläkare/specialist mot vanliga vården eftersom alergi är något som kräver specialkunskaper och risken är som sagt större att fler sjukdommar kommer p g a detta .
Hade jag vetat hade kanske en del av mina :angel: ars alergier och astma kunnat undvikas , eller rätt säkert hade det det .
Jag har fått göra detta så jag vet hur mycket arbete du har framför dig . Du kanske kan be någon om hjälp med faktasökandet .
Lycka till och hojta till om du behöver hjälp :wink:
 
Såg TREs inlägg nu och det kanske beror på vilken omfattning mjölkalergin är .
Jag fick för mina :angel: ar men dom är bio och det var myyyyycket .
Oavsett är det en lång kamp med FK och onödig då jag anser att soc. har det ekonomiska ansvaret .
 
Som familjehem kan man inte söka vårdbidrag genom försäkringskassan. Bara om man vårdnadsöverflyttat barnet. Däremot kan/ska man få ökad omkostnadsersättning från placeringskommunen. FK kan vara behjälplig med att svara på ungefär hur mycket merkostnader man har pga sitt placerade barns besvär.
 
Mmmm ..... misstänkte att det inte skulle gå men jag var inte säker . Be FK om hjälp med vad kostnaden är var bra men vet att dom ligger lägre än konsumentverkets kostnadsuppgifter . Generellt kan jag tycka att konsumentverkets uppgifter hamnar närmare sanningen .
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp