Hur gör man när biosen är avundsjuk på kontaktbarnet?

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Vi är kontaktfamilj till en underbar liten :angel: Allt har gått kanonbra och våran bios har tyckt detta varit väldigt roligt, frågar jämt efter :angel: till och med i sömnen kan biosen vakna och fråga vart :angel: är.

Men biosen har problem med att dela med sig av sina leksaker, vill gärna putta :angel: och även ibland vill biosen bita :angel: . Vi är lugna och förklarar för biosen att man måste dela med sig av sina leksaker och att man inte får puttats och bitas. Igår sa biosen, Älskar dig :angel: Vill tillägga att bioesen bara är 3 år.

Har ni varit med om samma sak och hur hanterade ni detta? Eller har ni goda råd som ni kan ge mig?

Tacksam för svar.

Millbertina
 
Ni gör rätt som talar om att man får dela med sig. Nån grej kan jag tycka de kan få ha som helig, att det är bara dennes.

Har ni köpt leksaker till kontaktbarnet?

Har det barnet saker hos er, som biosen leker med kan ni vända det till att :Tänk om du inte fick låna XX grejor? Hur kul är det då?

Barn brukar lära sig att dela med sig.

När vår lille kom visste vi att h*n skulle bli som ett ensambarn då våra biosar är så stora, men från första stund har vi lärt barnet att det ska dela med sig. Det kan inte bara ta saker från oss vuxna för att det är minst. Leker pappa och barn på golvet så har de varsin kloss, barnet kan inte hålla på att stjäla hela tiden.

Ofta så tycker man ju att h*n är ju så liten.....men de lär sig fort, lika fort kan man få bort beteendet, om man är ihärdig, och konsekvent.

Lycka till
 
Ja han har egna saker som vi har köpt, ibland har han med sig saker hemifrån som han har hos oss.. :angel: är ensambarn samt våran bios är inte ensambarn fast lite ändå då hans syskon är stora tonåringar och sällan hemma :razz:

Det är som du säger, man får vara ihärdig :wink:
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp