Jourhem

vi är ett medelålderspar, en mycket trygg och stabil familj som är kontaktfamilj sen några år tillbaka. Nu vill vi göra mera och bli jourhem. Våra barn är utflugna. Nu till frågan:Två av biobarnen är universitetsutbildade men den tredje som bor i ett annat land har i många år vart på glid. Nu har hen ordnat upp livet med arbete etc. Hen har även missbrukat en del. Kan detta sätta käppar i hjulet vid djupintervjun? Så orolig för det. Vi är en kärleksfullfamilj trots allt.
 

anne

Administrator
Forumpersonal
Hej!
Eftersom ni har tidigare varit utredda som kontaktfamilj så ser jag bara "fördelar" i att ni har erfarenhet kring missbruk även om det är en erfarenhet som man såklart inte vill ha på det sättet.

De kommer säkert att ställa en del frågor kring detta för att se hur ni bearbetat era känslor men också hur ni stöttat ert barn i detta. Och nu när det ordnat sig för barnet så är ni en erfarenhet rikare och förhoppningsvis starkare som familj. Ni har gått igenom något väldigt jobbigt tillsammans och tagit er ut på andra sidan!

Lycka till!

Anne
 
Kan bara instämma med Anne.
Problem och motgångar har alla gått igenom, på ett eller annat vis.
Det dom så till oss, för hundra år sedan, var att det viktiga var Hur man tog tag i problemen och vad man lärde sig på vägen.
Bara kör, ni behövs!
 
Topp