Kläd kostnad

Har ensamkommande och just nu är det hög belastning varför säkert det tar tid med allt.
Vet att vissa kan få klädbidrag från migrations verket men det tar ju tid då det är god mans sak o söka o någon sådan har inte dykt upp ännu fast plac har varit här i snart 4 veckor (den första)
Har köpt det absolut nödvändigaste underkläder,en behövde jacka mm
Olika kommuner så här är det olika i tänket en fick vi beviljat 2000 rakt av att gå o handla kläder plus mobil telefon men det räckte ju inte långt.
Men nu börjar ju omkostnaden ticka igång och frågan är hur tänker ni om den? hur mycket per månad ska gå till kläder av omk.
 
Har vid det här laget haft fem st o nä dom kommer inte grundutrustade o soc står inte för det för det är ju migrationsverkets sak. Ett enda soc gav 2000 rakt av men då skulle det ju även täcka en mobil telefon så mycket kläder blev det inte.
 
Har haft flertalet ensamkommande och utrustning på samma sätt som andra plac.....
Haft från olika uppdragsgivare, både fr org och kommun...
 
spännande detta har visserligen från en o samma org men olika kommuner o som sagt bara en kommun fick ur sig en summa som inte räckte till mkt övriga tycker man ska söka hos migrations verket som numer inte ger ut mkt .
Så här verkar det lite överlag väldigt rörigt i informationen googlar o frågar men får olika bud om allt.
Har just nu tom olika förfarande med dessa ica kort o dag ers . En har fått utan god man beslut o kort som kan hämtas (liiiite för långt för oss att åka) en har fått beviljat men inte ett ord om ica kort . Liksom inte ens besluten o tillvägagångs sätten är lika från migrations verkets sida.
Känns väldigt rörigt allt ihop håller dessutom på att invänta en god man till plac som snart varit här 4 veckor då vi fått god man till ena fick jag honom att idag ta på sig att ringa o säga att han kan ställa upp för den här också så något händer.
 
Tillbaka
Topp