Ledig från skolan

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
I vår skola har de bestämt att de inte beviljar några ledigheter under några veckor pga nationella proven. Naturligtvis hade vi våran vintervecka i andelshuset då = ledsna barn som inte kan åka till fjällen. Är det någon som vet om det finns inskrivet i skol lagen om att rektorn kan bestämma detta. Det gäller 4 dagar i åk 5. :? :?
 
Hej!
När vi skulle begära ledigt för en utlandsresa fick vi veta att rektorn får bevilja upp till 10 dagar / läsår, förutsatt att eleven inte ligger efter eller annat skäl som gör att eleven inte anses kunna ta igen förlorad skoltid.
Utöver dessa 10 dagar skall Bun (barn o utbildningsnämnden) godkänna ledighet, detta gäller på högstadiet och gymnasiet så jag tycker det låter konstigt att ni inte skulle kunna få ledigt en vecka?? Ett tips skulle ju kunna vara att ni tilsammans med klassföreståndaren gör upp en plan på vad eleven får jobba med när ni är borta, det har vi gjort och det har aldrig varit några problem med ledighet.
 
Problemet är ju inte ledigheten utan de nationella proven.

Har alla skolor i kommunen proven samma vecka?
Kan din :angel: få göra det på någon annan skola när de görs det OM det är olika.
Kommer inte ihåg :oops: hur det var fast jag hade en 5:a förra läsåret............ :angel
 
Hej på er!

Nationella proven är lite speciella de görs nämligen samtidigt i hela Sverige. Det kan vara därför som ledighet inte beviljas.

Kram tre
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp