Lite funderingar..

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Är ny här och blev SÅ glad när jag hittade denna sida:) Vår familj har nyss tagit kontakt med den kommun där vi bor och vi väntar nu på en utredning.
Vet att kommunen brukar göra någon sorts "djupInterjuv ", någon som vet hur den går till??
Vilka sorts frågor ställer dom?
OM man nu blir utredd och godkänd, hur lång väntetid kan man räkna med att det tar innan man får en placering ? (vi har sagt att vi helst vill ha barn från 0- 12 år).
Vi har även varit i kontakt med en organisation där vi nu ska skickat in utdrag från polisregistret.
Kan någon ge ett råd..vad är bättre, att isåfall få ett "uppdrag" från kommunen eller från en organisation?
Denna organisation söker kraftigt förstärkta familjehem, finns det någon här som kan berätta hur det är att ha ett sånt "uppdrag"?
Oj, det blev många frågor och funderingar, tänkte att det säkert finns många här som sitter med långa erfarenheter som familjehem ,som kan berätta för en som eventuellt kan bli ett familjehem i framtiden:)
 
Vi har haft uppdrag som kraftigt förstärkt familjehem i flera år och har massor med bra att säga om det! Snabb hjälp, handledning 1 gång i veckan, utbildning, snabb hjälp vid trassel ( och trassel blir det lätt....),dygnet runt finns konsulten till hands - året runt, alla dagar! Toppen :D
Har också haft uppdrag direkt från socialtjänsten - där upplever vi det som betydligt trögare och ganska svårt att få tag på folk, när dom behövs. Vi har haft jättebra handläggare på socialtjänsten också - men det hör lite till undantagen. Deras tid räcker aldrig riktigt till känns det som.
De som vi haft uppdrag från som kraftigt förstärkt kräver att en vuxen är hemma och arbetar med uppdraget på heltid. Beroende på uppdragets omfattning så behöver man ibland vara båda vuxna hemma!
Önskar dig/er massor med lycka till!
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp