orka

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Nu är jag riktigt f-bannad, soc ringde idag och berättade att bio mamman har skrivit till dom och klagat. Vår lilla har berättat för mamman att han inte får mat , han får begangnad cykel att han får gammla kläder. Mamman vill också träff honom någogn gång i sommar fast det är bestämt att umgänget inte ska vara mellan v 26-32, långt ja men vår lilla behöver det och vi är borta hela sommaren, just nu känns allt skit och jag är så nära att säga upp placeringen fast inte vi vill men vet inte om det kommer att fungera i fortsättningen, snälla tycker ni att jag gör fel eller.
 
Ja du!
Det har man varit med om några gånger.
Tack och lov har vi haft socialsekreterare som visst bättre än att dom gått på vad biosarna säger. Att er placerade :angel: klagar på er kan beror på att han vill göra sin mamma till lags, han säger det till hennes som han tror att hans mamma vill höra. Inte sjutton kan han säga att han mår bra och får god mat och att han trivs.
Att ni skall vara bortresta är väl inget nytt för socialen. Dom får hel enkelt rätta sig efter er i detta läget. Njut av sommaren och inse att mamman bara försöker hitta egna fördela.

Lycka till
 
Välkommen in i livet som familjehem.
Här klagas det åt höger o vänster. Vår lille har tom berättat att vi straffar denne på olika sätt.
Har märkt att barnet vänder gärna kappan efter vinden...berättelserna ändras beroende på vem som lyssnar.
Vår Bup förvarnade oss om att vi skulle få höra saker som våra egna bios inte ens vet hur man stavar till =)
Kämpa på ,ta allt med en nypa salt o ro. det är tufft att vara familjehem hur man än gör är inte alla nöjda o vi har många gånger funderat på att kasta in handduken.

Trevlig sommar!!!
 
Befinner oss i liknande situation i skrivande stund, fast anmälan kom för flera månader sen. :littlesad . Och hjälp , vad vi kände och känner oss ifrågassatt, fast soc tror på oss och står ej i farstun och hämtar Liten. Fast i vårt fall är det ej bio som klagat. Fam.hemssekreteraren säger om och om igen att vi osm familjehem blir granskade uppifrån och ner och inifrån och ut.... :x . Vi ska bli grandkade, men kanske inte till bristningsgränsen. Flertalet gånger har vi tänkt tanken på att ge upp, för utan placeringen skulle vi som familj fälla färre tårar och springa in i färre väggar....men å andra sidan skulle vi ju inte heller få dela vårt liv med detta lilla liv vi har i våra hjärtan.... :angel: . Vi försöker härda ut, hålla ut och tänka att det går över....

Önskar er myvket kraft, för det behöver ni!!
 
Ja, vi känner också igen oss. Vi har inte varit med om att bli anmälda, men en placering vi hade klagade på ALLT för soc.
Vi kunde inte göra något bra, fast vi som familj försökte "vända in och ut på oss själva" för att "vår placerade" skulle vara nöjd någon gång! Vi höll på att gå in i väggen totalt hela familjen :(
Vi orkade till slut inte, utan vi sa upp placeringen.Efteråt så kände vi att vi gjort rätt, fast det var ett svårt beslut!
Tyvärr så hade vi väl inte alltid soc på vår sida, utan ibland kände vi oss väldigt ifrågasatta...
Men med lite erfarenhet nu så vet vi att det är STOR skillnad mellan olika kommuner!!
Vår placering som vi har idag..där har vi JÄTTE bra stöd och back up från soc och det är vi SUPER glada för!!
 
Hej
Hur gamal är er :angel: ? Våra har varit i yngre tonnåren och då har vi gjort så här med våra :angel: :angel: när de har klagat på saker hos oss. vi har uppmuntrat dem att ta kontakt med sin socialsekreterare så de kan framföra sina klagomål direkt. Vi har sagt till dem att de har sin fulla rätt att tycka att de har blivit illa behandlade, och givetvis så måste soc få reda på det. Påmint dem och letat fram telefon nummer till dem uppmuntrat att lämnameddelande på telefonsvarare och be att soc ringer upp dem. Vi har ansett att detta har varit ett sätt för barnen att lära sig att stå för det de har sagt.
Så detta är mitt råd till dig om din :angel: är tillräckligt gammal för att ringa soc så stötta och uppmuntra till kontakt
Lycka till

Mammamoa
 
Våran är lite för liten ännu, soc pratar knappt med honom när dom kommer på besök, fast vi trycker på det att det är viktigt att han får säga vad han tycker. Våran andra plac fungerar det kanon bra dom går undan och pratar, sen brukar våran soc handl ringa och berätta om det är något som våran lill inte tycker funkar, men olika komuner jobbar olika det är nog bara att acceptera det. Ha en skön sommar. :razz:
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp