Rimligt arvode ?

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Vårat första inlägg här :)
Vi ska bli familjehem åt en flicka som är 3 år gammal , mamman är utländsk tolk behövs , vi har inte en aning om vad som är rimligt ?? De pratar om 6700 el 7500kr i arvode rimligt ? Omkostnad har de inte nämnt än ! Eller får man oftast det lägsta ?tacksam för svar
 
Hejsan!
Välkomna hit :claphappy:
Jag tycker du ska gå in på konsumentverkets hemsida och titta på vad dom räknar med att en 3-åring kostar, allt är bra uppspaltat där, mat, hygien, lek och hobbie, hyra, hälsa och hygien o.s.v
Glöm inte lägga till barnomsorg, eventuella semesterresor, startbidrag ska du ha för möbler, lek, kläder, cyckel o.s.v
Hur kommer umgängena se ut, glöm inte skriva in milersättningar, så om du tittar på omkostnaden så lär den bli ordentligt mycket högre än SKL´s lägsta så gå inte med på det lägsta för då kommer du gå back varje månad.
Arvodet tycker jag personligen att du ska ha högsta, alla borde ha det högsta SKL´som ett minimum, fråga också om du kommer få ta ledigt vid umgängen, vem betalar ditt inkomstbortfall?
Önskar dig lycka till och förhandla ordentligt från början, att senare få upp ersättningarna är svårt, det håller nog dom flesta med om här.

/Trixen
 
Trixen tack för svaret :)
Ja det är inte smidigt när det ska pratas pengar .....finns det bara vissa steg eller kan det bli vilken summa man kommer överens om ? Var högsta arvode 11800kr ? Känns långt borta ..... :?
 
:angel: om det finns någon som har hand om en 3-åring eller i liknande ålder o vill tala om vad ni får i arvode så vore det snällt.. Skönt att ha lite koll på vad som är rimligt när vi snart är där o ska prata arvode med soc. :?
 
Öland sa:
Trixen tack för svaret :)
Ja det är inte smidigt när det ska pratas pengar .....finns det bara vissa steg eller kan det bli vilken summa man kommer överens om ? Var högsta arvode 11800kr ? Känns långt borta ..... :?

Högsta SKL är nog 11.800 men ALLT är en förhandlingsfråga, SKL är rekomendationer, vi är många som tycker att det är skamligt, men det beror ju på vilken placering, hur ens familjesituation ser ut.

Men som någon förut skrev, det är dom som behöver er, vi ringer ju inte rörpularen och säger att du får 500 om du gör det här jobbet..., då skrattar han och lägger på luren, vi gör ett kanonjobb och behöver avstå från mycket, det ska vi ha kompensation för.
 
Öland sa:
Tack återigen för svar. Har du tips på hur man lägger fram att man tycker arvodet är för lågt.. Hur hård vågar man va?

Om dom vill ge dig 7000:- så räkna ut vad det bli i timmen på en månad.... förkara att ni kommer ge allt, stå beredda dygnet runt vad som än händer, kärleken till den lilla gör ni gratis men pengar för att ni ska vara tillgängliga dygnet runt bör värderas till mer än 10:- timmen, det är inte tjänstepensionsgrundande, ger dig inte rätt till A-kassa om din nuvarande arbetsgivare töttnar på att du ständigt är hemma för vård av barn om den lille blir sjuk mycket.
 
Då vi inte hunnit fråga än om start bidrag , vad är rimligt där till en 3 åring behöver ju tex bil barnstol säng kläder osv , brukar man få pengar eller typ rekvisition eller hur brukar det fungera ?
 
Hej!
De brukar betala mot kvitto det ni behöver.
Vi köpte kläder, möbler, lite leksaker som behövdes innan barnen kom.
Inga problem med vår kommun. Vi hade visserligen fler barn och notan slutade på ca. 20.000:- men det gick som sagt bra utan "knorr" från kommunen.
Lycka till!
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp