Utländsk medborgare och pass-trubbel!!!!

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Hej! Vet att det skrivits om pass förr, men finner ej något om barn med utländs härkomst. Någon som besökt en ambassad och fått pass utan att föräldrarna skrivit på då barnet varit LVU:at??? Vi har fått veta av ambassaden att barnet tillsammans med föräldrarna gemensamt måste ta sig till ambassaden och få det påskrivet. DET kommer nog inte barnets biosar gå med på i första taget- åka de måååånga milen till Stockholm och skriva på något de ej vill... :bounce:

Någonm som vet reglerna kring det? Eller någon som vet vart man kan vända sig för att få svar??? Soc verkar inte veta mycket alls om det här och verkar heller inte engagera sig i frågan. :? . Trist. Vi kjan ej åka och hälsa på släktingar några mil hemifrån för att vi då åker utomlands, och vi kan ej åka familjen på resor som vi alltid tidigare gjort. Det här går oss på nerverna`!!!! :x
 
Hej vet hur du har det !!!

Vi har i dagarna lyckats få ett pass via ambasad i S-holm det tog oss 1,5 år och en ringa slant
på 1250 kr 8)
Men vi hade tur att biomor tog sig till Sverige och följde med och skrev under.....

Vi har även skrivskyttel trafik med ett annat land för att få pass till dom små som tillhör sydamerika men är födda här och ingen av de boilogiska har något pass ?! så nu handlar det om att dom ska få en identitet där så att dom kan skicka ett pass till dom Många turer o frustration...... men vi kan åka
Inom Norge Danmark .Tyskland utan pass

Där räcker det med att barnen är skrivna hos er och tillhör eran familj ,Vi brukar ha med plaserings beslutet bara i bakfickan I fall att men har under alla år aldrig blivit befrågade :smirk:
Men lycka till !
 
Hej,
vi har haft och har barn med utländsk härkunft,både med och utan lvu.

Vi åkte med dom lvu:ade barnen till en ambassad i stockholm UTAN att föräldrarna gav sitt medgivande/skrev under...soc.ringde till ambassaden och skrev under ist för föräldrarna...inga bekymmer att få pass.

Vi ska resa nu igen,med lvu och sol barn ,fixade pass för dom häromdan och ALLA barn behöver ett pass för att åka till tyskland! och det gäller inte bara barn med utländsk härkomst.fick skaffa ett pass för ett svenskt barn för att åka till tyskland.

hoppas det fixar sig för er
 
Åh, ni har gett mig hopp!!! :razz: :claphappy: Kanske äntligen kan få till det där med pass om jag berättar för soc att de ska ta kontakt med ambassaden och skriva under..... :idea: . Tänk att det ska vara så krångligt och det förundrar mig att soc inte riktigt tar sig tid att hjälpa till med sånt här...men de har väl för mycket att göra...det säger de varje kontakttillfälle med dem och vi pratar relativt ofta pga diverse saker.... alltid lika kul att höra. 8) Upplyftande.... :angel .

Men tack så länge!!! Och har några fler erfarenheter så skriv gärna!!!!
 
Innan ni ansöker om hemlandspass, bör ni även veta vad barnen har för beslutsklasser i sitt uppehållstillstånd. Barnen kan ju av olika anledningar vara skyddsklassade och då kanske inte det lämpligaste att ansöka om hemlandspass. Är barnen skyddklassade, så kan man istället ansöka om ett främlingspass genom Migrationsverket, vilket i regel också kan handläggas mycket snabbare.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp