Väntar å väntar!

Har en liten undran , vi har blivit frågade om några stycken placeringar men det har av olika anledningar inte blivit något av dessa vilket är helt förståeligt.
Men vi väntar å väntar . Hoppas att det kommer att bli något av den sista förfrågan vi fick. Någon som vet hur lång tid det tar i en utredning när barn ska omplaceras? Vi är nya som familjehem och vi längtar efter att få hjälpa någon som behöver oss.
 
Hej!
Ofta kan det ta tid och man kan få många förfrågningar som rinner ut i sanden. Det är mycket som ska stämma överens och ibland så hittar man andra lösningar längs vägen. Man vill så gärna hjälpa men man kan också tänka att för varje förfrågan man får som inte blir något så har socialtjänsten förhoppningsvis hittat en bättre lösning för barnet.

Något man blir väldigt bra på som familjehem är att vänta :). Men blir väntan allt för lång så kan man vända sig till en annan kommun eller företag.

När vi blev utredda och godkända så väntade vi, och väntade och väntade. De ville att vi skulle stanna kvar 6 månader (detta var många år sedan), vilket vi gjorde. Det hände inget och vi vände oss vidare. Efter ytterligare några månader så blev vi utredda igen, det fanns då ett barn redan i åtanke. Vi blev godkända igen och en liten tjej flyttade in hos oss. Från det att vi första gången anmälde intresse, gick utbildning/blev utredda, vände oss vidare, blev utredda igen och fick en placering, så hade 1 1/2 år passerat. Så väntan blev lång. Nästa lille kotte gick det lite fortare med dock.

Så håll ut, ni behövs kanske inte just nu, men det finns någon som kommer att behöva er :purple_heart:.

Anne
 
Hej tack för ditt svar! Det ger lite hopp !
Ja då får vi vänta , vi har fått förfrågan från flera håll men vi vill gärna hålla oss till konsulenten som har utrett oss. Fast dröjer det väldigt länge så får vi nog se oss om ändå. Men vi ger de lite tid ialla fall.
 
Ibland tar det tid och ibland får man fler förfrågningar än man mäktar med.
Jag ser det som så att bakom varje förfrågan finns en tragedi och varje gång vi inte behövs löses tragedin, förhoppningsvis, till det bättre.
Vi vill så mycket och förr eller senare behövs vi, tyvärr.......
 
Tillbaka
Topp