Vad gör ni

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
som är kontaktfamiljer med ert/era barn när ni har dem? Gör ni ngt speciellt vid varje tillfälle eller "är" de bara hos er? Om ni gör ngt som är lite mer kostsamt, betalar ni det själv då?
 
Vi gör absolut inget särskilt varje gång (var tredje helg har vi vårt kontaktbarn). Ibland blir det naturligtvis något extra och är det något vi i familjen (har själva 4 små barn) vill göra brukar vi spara en del till just dessa helger. Vi var på Astrid Lindgrens värld med övernattning och hade säkert kunnat få lite extra från Soc men vi bekostade det själva. Oftast är vi ju "bara" hemma och är med familjen och det kostar ju inget så då blir det ju lite över till något större någon gång. Vi köpte bla en begagnad cykel så både kontaktbarnet och vår jämngamla kan öva sig ihop och inte alltid behöva stå och titta på varandra. Jag anser att omkostnadsdelen täcker en liten del men vi har tex fått extra bidrag till kläder+bilbarnstol för att barnet skall ha samma "standard" som våra barn när det är hos oss.
 
Vi gör heller inget särskilt. Ännu iaf... har precis påbörjat vårt uppdrag som kontaktfamilj och vår lill* :angel: är hos oss varannan helg. Däremot kommer vi troligen att lite längre fram ta en tripp med husvagnen, vi får skynda långsamt. Just nu vänjer sig :angel: vid att det finns ett annat liv än det h*n lever hemma hos mamma och bara det är en omställning som måste få ta tid.
 
Vi har våran :angel: varannan helg och vi har varit på hemma plan, har bakat bullar m.m. myst och lekt i trädgården. Var faktiskt på Liseberg en dag också och det gick kanonbra. våran :angel: har varit otroligt lätt att både skola in och ha hemma. Har väldigt bra kontakt med mamman.

Nu skall :angel: med oss på en veckas semester, vilket :angel: längtar efter väldigt mycket, har aldrig varit semester innan, utan alltid varit hemma på sommaren. :angel: har pratat mycket om detta på sitt dagis :D

Måste säga att detta är det bästa jag har gjort på länge.


Lycka till
Millbertina
 
Vi gör inte alltid något speciellt. Men eftersom vi är en ganska aktiv familj ändå, som fiskar och tycker om att göra olika saker ihop, så blir det ju automatiskt något annat för helgbarnet.. Om vi gör något som kostar, ex bio el dyl. så har vi betalat.
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Topp