MandelBröd
En sats häller jag i en tårt form med löstagbar kant, inoljad med rapsolja. Ibland har jag oxå i 0,5-1dl russin, ibland blandar jag olika sorters torkad frukt. Har oxå prövat ha i sommargrönsaksblandning.
Det går oxå bra att göra dubbel sats & hälla i en smord avlång brödform. Eller hälla i lite större muffinsformar om du vill göra hamburgerbröd.
1 1/2 dl mald mandel el mandelmjöl.
1/2 dl pofiber
2msk linfrön
2dl riven lagrad ost
4ägg
2tsk fiberhusk
knappt 1/2 tsk salt
1tsk bakpulver
200*
1.mal mandeln ell använd färdigt mandelmjöl.
2.vispa äggen pösiga blanda undertiden de torra ingredienserna & ha sedan i dem.
3.blanda sedan ner osten & äggen & låt stå en stund.
4.häll i liten smord form eller på en bakplåt. Grädda i ca 20minuter.
Servera tex med färskost blandat med lite örter, salladsblad & skivad avokado. Men oftast har vi på ost, leverpastej ell skinka, & någon grönsak på.
PS. Har också använt det till smörgåstårta.
Förvaras i kylen, går bra att frysa.
Hämtad ur Expressens tidning Allt om LCHF, april 2012.