är det jag som är knäpp eller???

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
hej!
jag håller på och bli tokig på min soc.
har en liten lvu:ad :angel: på 3 år. har varit hos oss i 1,5 år och började på dagis i höstas på 15 timmar i veckan för att komma ut och leka med barn. har hela tiden i mitt tycke haft mycket umgänge....en gång i veckan och då åkt vid 9 på morgonen och kommit hem vid 5-6 på kvällen. soc kommer och hämtar och lämnar, så vi är inte med överhuvudtaget utan skiljs och möts hemma på gårdsplan. föräldrarna bor inte ihop.... ena föräldern önskade mer umgänge och fick det strax efter :angel: börjat på dagis och mer umgänge var lika med övernattning!!! så nu åks det 9 på morgonen och kommer hem nästa kväll varannan vecka och varannan vecka är då fortfarande heldag och håll i er.....det är en trolig uppväxtplanering!!! :?
så ena veckan är det dagis tre dagar, umgänge 2 dagar och hemma 2 dagar....nästa vecka är det dagis 1 dag, umgänge 1 dag, dagis 2 dagar och hemma 3 dagar och så håller det på....har sammanlagt 6 dagar i månaden.....är det bara jag som tycker det är mycket???
har haft så mycket tjaft med soc, men de verkar mer bry sig om att fylla föräldrarnas behov... :x :x :x
 
Låter väldigt hattigt i mina öron med tanke på att redan är bedömt som en trolig uppväxt........
Blir ju ingen "tid över" för er att vara familj heller.
Varenda helg är ju sönderhackad!
Är det lång resväg eftersom dom hämtar så tidigt och lämnar sent?
Ställer :angel: om ordentligt till vardagen dagen efter?
Måste vara tufft för den lille :angel: också.
 
jo det är väldigt hattigt.....helgerna är fria som tur är....ena umgänget är mitt i veckan emellan två dagis dagar och det andra umgänget är i ett veckoslut, det är det som är med övernattning och dit är det c:a 15 mil, ....och till det umgänget som är över dagen är det bara 2 mil.
:angel: har ställt om sig ganska bra tidigare men i takt med att han blivit större och att :angel: nu har fått övernattning och börjat på dagis så har det blivit en del utagerande. vill inte längre sova i sin säng, är väldigt arg när :angel: kommer hem från övernattningen, säger "dumma dig" men i nästa stund vilja kramas, slutat vara intreserad av att gå på pottan, och en massa andra smågrejor. problemet är att :angel: är väldigt "lätt" fogar sig i det mesta så jag är ju rädd för att :angel: är för anpassningsbar....tror faktiskt att jag skulle kunna lämna :angel: var som helst med vem som helst och :angel: skulle fixa det. så jag är lite lätt frusterad :cry: :x :cry:
 
Stackars Knodd, vilket farande för en så liten.
Har du berättat för soc hur det fungerar hemma efteråt, efter övernattningen?
Bryr de sig?

Verkr ju inte helt lyckat för :angel: även om föräldern är nöjd.

Jag skulle ta upp det till diskussion.............
 
Om jag fattat det hela rätt så är er lilla :angel: på 4 olika ställen, dels hemma hos er, dels hos biomamma, dels hos biopappa och dels på dagis. Det verkar i mina ögon som om den lille har en alltför splittrad tillvaro så det är inte konstigt att h*n har börjat visa reaktioner på otrygghet.
Hade det varit min :angel: så hade jag motsatt mig övernattning hos bio, dagen bör istället alltid börja och sluta hos er, där tryggheten finns.

Jag tror inte på nån "inskolningsfas" eller att h*n kommer att vänja sig, troligen blir det bara värre och risken finns då att det tar tid att återfå tryggheten och känslan av stabilitet.

Mitt råd är alltså att kräva att övernattningarna upphör, med motiveringen att :angel: tydligt visar att h*n inte orkar att splittras upp på detta sätt. Får ni inte gehör hos soc. så kan ni ta kontakt med barnmottagningens barnpsykolog (bara omnämnandet av en sådan åtgärd brukar räcka för att få soc. att lyssna.)
 
jodå, ni har fattat rätt, :angel: är på 4 olika ställen.
jag har tagit upp det till diskussion, åtskilliga gånger, just nu stångar jag min panna blodig, jag har bönat, bett, pratat, skällt :twomad: men de svara bara ja och amen och så kör de sitt race iaf....de sitter och håller med och så blir det nåt annat iaf :? :? har krävt psykolog och har äntligen fått det, de har tydligen konsulterat en egen och så har vi en,, men jag ger inte mycket för deras egen konsultation för den personen har inte träffat varken :angel: eller pratat med oss, bara soc, ord :? så jo.....vi kämpar som idioter men vet inte hur länge man orkar..man blir så trött på allt prat om "barns behov" det finns inte här iaf.....här är det bara "biologföräldrars behov" gud!! vilken energi det tar av en att flera gånger i veckan ha samtal som gör en så upprörd så man vill slå nån :x
 
Kan du inte ta kontakt med barnmottagningen och be att få tala med läkare där, som i sin tur kan remittera er till en "opartisk" psykolog? Om inte annat så kommer ni att behöva prata med nån om era bekymmer för att :angel: mår dåligt.
Eller hör om det finns nån på forumet som kan tipsa om en bra psykolog som kan ge er råd.

Sedan har du ju alltid BRIS, de brukar kunna rekommendera bra sakkunniga.
 
har pratat med BUP vid flera tillfällen så nu är det strategin att få med soc, dit....men som IFO- chefen sa.....vi har i slutändan beslutsrätten iaf.... :? :? .....problemet är att de sista gångerna så har ungen verkat nästan helt ok när h*n kommit hem....ytligt ...men man känner att man inte har samma nära kontakt på några dagar för :angel: är väldigt fysisk i vanliga fall vill gärna kramas och vara nära, men jag upplever :angel: lite distanserad....så utåt sett så är det ju en väldigt glad och harmonisk :angel: ....men som BUP uttryckte: det är farligt att de är så anpassningsbara så frågan är om :angel: bara har accepterat att så här ska det se ut och strategin är att anpassa sig och utåt sett så är det ok.........men även om det är ok och :angel: inte verkar ta någon skada så tycker jag ändå att det är på tok för mycket att flacka runt.....men soc, verkar tycka att nu verkar :angel: ju ändå anpassa sig till detta så är det väl grönt......behöver väl inte tala om att ingen av dem som handlägger detta har småbarnserfarenhet......handläggaren har inte ens egna barn att relatera till .....så nu hoppas jag att jag kan övertyga dem om att vi ska ha det lite lugnare i framtiden på nästa möte och annars får med dem till BUP eller så får jag gå själv.....men har man nåt för det, tänker jag då??....kommer de att bry sig om vad de säger :? :cry:
 
Du är inte knäpp!Lita på din magkänsla,du känner förmodligen barnet bäst!Vi hade tyvärr ett soc som inte lyssnade på oss och vår känsla av att barnet hade prbl med anknytning pga av täta umgänge med många olika vuxna inblandade, och vi skulle inte finnas med på umgänge.Var oxå tänkt uppväxtplacering.Det slutade med att vi blev uppsagda och barnet placerat i jourhem.Det har inte förbättrat barnets anknytningsförmåga kan jag säga,men vi fick lära oss vem det är som bestämmer.
 
Tycker soc inte pratar annat än om hur viktig anknytning till familjen är! och hur många av våra :angel: har inte just anknytningsproblematik 8)
Jag är chockad över er situation och visst man hör din version av umgänget men sunda förnuftet av alla flytt hit o dit kan då inte vara barnets bästa hur man än vänder och vrider på det...
Jag hade ställt mig på bromsen ögona böj men man tar risken att förlora :angel:
jag undrar vad er soc säger exakt om hur det är med alla uppryckningar hit o dit?
 
Hej där!!

Jadu....soc i ett nötskal. Det de sår idag får de skörda när barnet blir tonåring.

Barnet är bara tre år, det behöver rutiner och en fast vardag. En förutsägbar vardag.

De behöver er, särskilt som det är en uppväxt. Slå på den nya lagen som ev kommer att träda ikraft i sommar. Den ska gå mer på barnets bästa, och inte på biosarna, eller på familjehemmen.

Ta kontakt med BUP. Be dem skriva ett utlåtande. De står oftast på barnets sida och vad jag förstått brukar soc backa då.

Kräv att dra ner på tiden på dagis, om umgänget ska fortsätta så här.

Ring mig om du behöver prata.

Kram
 
hej alla!
tack för svar och stöd, är så skönt att bli uppbackad i sin tro på vad som är rätt, kan säga att oavsett vem man talar med så reagerar de på :angel: umgängen....utom soc. då förståss....men har i veckan varit på ett möte, och nu verkar det som de börjar backa och faktiskt tycker att det ligger nåt i det jag säger och har äntligen fått igenom BUP kontakt.....så med lite tur så kan vi kanske få en ändring....men saker och ting går som bekant inte så fort när det gäller soc, så det kommer nog ta ett tag tyvärr....för de ska samla in material nu, till ny lvu förhandling som är längre fram i vår och fram till det så blir det till att följa umgängesplanen. för soc, egen psykiatiker som de konsulterat har sagt att :angel: agerande är normala och ej "farliga" :?
så vi får hoppas på det bästa nu...för nu är jag helt färdig men ändå fått till en ordentlig utredning....så nu får vi hoppas på BUP.
trött!
 
hej alla!
jag har inte varit inne på ett tag....men jag ska uppdatera er lite...
jag fick till slut igenom att soc. tog kontakt med Bup, så de åkte dit och konsulterade dem, där blev de tillsagda att starta en ordentlig BBIC utredning. De konsulterade en extern socionom som var superbra att utreda vår :angel: .
jag tog kontakt med socialstyrelsen och de såg mycket alvarligt på vårt lånebarns situation och de kontaktade vårt soc....så de fick en jäkla fart helt plötsligt. Soc. konsulterade även en känd barnpsykolog för att få mera tyngd i kommande lvu-förhandling. När de träffat psykologen stoppades övernattningarna bums!! :smirk: I detta läge förstod de nog vad fel de gjort och vad viktigt det var att rätta till det de gjort fel så de anlitade även ett ombud för vår :angel: att ha i Lvu-förhandlingen allt för att få igenom nya minskande umgänge.
ombudet var super och det nya umgänget gick igenom....så just nu ser det ut så här....ena föräldern har umg 1 gång i månadeni 1-2 timmar hemma hos oss :D
den andra föräldern där :angel: övernattade får oxå komma hit, en gång var tredje vecka i 5 timmar. så det har blivit en jätteförändring och det har verkligen märkts på vår :angel:
MEN !!!! nu har övernattningsföräldern (mamman) överklagat i kammarrätten och vår :angel: fick ett nytt ombud för det förra hade gått på föräldraledigt....det nya ombudet hade inte barnärenden som sin proffesion och det märktes. :cry: hon hittar på en egen variant...bara för att vår :angel: verkade må så bra nu så kunde vi gott börja med mer umgänge igen :? :? för hon hade ju minsann varit och hälsat på oss och träffat :angel: och han verkade ju vara helt ok :? man kan ju fråga vilken kunskap hon besitter för att bedömma det på ett besök på 1,5 timme, och rätten gick på hennes linje, hon var ju :angel: ombud....socialen var chockade, den externa utredaren som var med i rätten var helt knäckt, hade aldrig varit med om något liknande, att ett ombud går så helt emot det som barnpsykolog, Bup, socialstyrelse osv osv har kommit fram till.....så domen är just nu att vår :angel: ska va hos sin ena förälder varannan helg....men det är fortfarande en trolig uppväxtplacering :? ....det ombudet inte tänkte på är att pappan i vår familj veckopendlar så han är bara hemma på helgerna och vår :angel: längtar efter honom hela veckorna....så ombudet ser till att :angel: inte träffar det :angel: ser som sin pappa mer än varannan helg :?
pratade med socialstyrelsen och de var förtvivlade, att det fortfarande fanns personal i rätten som hade så lite kunskap om barn.
socialen har nu överklagat och hade de inte gjort det så hade socialstyrelsen gått in och kritiserat socialen sa hon på socialstyrelsen....de ska även skaffa sig ett ombud som kan föra deras talan ordentligt, för tydligen så har mamman en jäkligt bra advokat, men det spelade ju liksom ingen roll för det var ju :angel: ombud som yrkade på utökat umgänge :? ibland funderar man ju nästan på om de hade gjort upp det innan.....korruption är ju inget nytt fenomen...och när :angel: ombud var här så sa hon flera gånger att mamman hade en så bra advokat.....de e ju så knäckande när alla som har barn som sin proffesion har sagt att vår :angel: ska ha det på ett sätt och sen går en jurist in och hittar på en egen grej och ännu mer knäckande ....får igenom det!!!
det är helt jävla sjukt att det som alla har kommit fram till, inte går hand i hand med juridiken....det måste ju till en ändring.....jag skrev ett brev till högsta hönset på förvaltningsrätten men hon har inte svarat :?
så just nu har vi vårt braiga umgänge för soc, har ordnat att de kan lägga det nya utdömda umg.. på is tills det är klart i kammarrätten.....men skulle det gå igenom där oxå så är det övernattning varannan helg som gäller och det ska starta direkt utan inskolning :? fy fan vilken sjuk värld vi lever i...BBIC vad är det???
 
Stackars barn och stackars er :littlesad . Rätten har inte mycket till kunskap om barn :twomad: !Hoppas allt löser sig till det bästa för er. Styrkekramar.
 
hej!
nej vi förstår verkligen ingenting....i min lilla värld så trodde jag att det som socialen och nämnden kommit fram till, det var det som gällde och i vårt fall så har ju även socialstyrelsen varit inne och berömt socialen för de förändringar de har gjort och tyckt att vårt tidigare umgänge var helt åt skogen, "de såg alvarligt på ärendet" som de sa.....socialen har jobbat med socialstyrelsen och frågat dem hela vägen nu när de gjort förändringar för att de ska ha så torrt på fötterna som möjligt............de anlitar en extern utredare som jobbar enbart med barnutredningar och är jäkligt duktig på vad som är barnets behov....hon har varit helt super.......de konsulterar även en känd barnpsykolog som skrivit böcker i ämnet och tydligen är en som BUP i vårt län konsulterar om de kör fast.....de anlitar ett ombud för vår :angel: som är med i nämnden och förklarar för dem vad viktigt det är med denna umgängesförändring....ombudet jobbar med barnfrågor och jag upplever honom som jätteduktig, han gör tom några förändringar som drar åt umgänget ännu mera....så det blir ännu bättre mot vad soc. förslag till nämnden var från början.....ombudets förslag går igenom och alla tycker (förutom mamman då förståss) att det blir ett kanonupplägg.......socialstyrelsen är såååå nöjd med vår kommun.......men lik förbaskat så går det åt pippan bara för att vår :angel: har en mamma som ligger på som en igel och då skaffar sig en bra advokat, och går till rätten.......fast väl i rätten så är det vår :angel: nya vikarierande ombud som sviker :? mamman yrkade på hemgång eller umgänge varannan helg....hemgång är inte att tänka då det är stoooora brister.....så man funderar ju på om ombudet och mammans advokat har gjort upp innan....för som jag skrev tidigar så sa ombudet till mig flera gånger att mamman hade så bra advokat.....alla som ombudet talat med före har sagt vad viktigt det är att umgänge fortsätter som det är och att vår :angel: får ha det som :angel: har det nu!!! ....ändå går hon in i rätten och yrkar på umgänge varannan helg!!!.....tillbaka på ruta ett alltså :? .... man blir ju mörkrädd.....hon hade uttalat sig i rätten att hon minsann hade träffat :angel: och han såg ut att må bra. hur nu, hon som jurist kan göra den bedömningen överhuvudtaget....jag sa ju visserligen att han hade gjort stora förändringar sen umgänget förändrades och att han mådde så mycket bättre....men då ska man väl för fasen inte gå tillbaka till något som uppenbarligen inte är bra :? :? .....bara efter två månader... hon hade även sagt att mamman inte var lämplig men hon hade ju ingen chans att bli det heller om hon inte fick träffa vår :angel: så hon behövde mer umgänge så hon hade chans att öva!!!!!.....BBIC :? :? .....jag trodde att föräldrarna var tvungna att ha en viss förmåga innan de fick ha barnen ....men här ska de tydligen öva på vår :angel: ......det måste verkligen bli en ändring i rättssystemet....där sitter det en domare och några nämndemän om jag förstått saken rätt och nämndemännen behöver inte ens vara juristutbildade utan de är vanligt folk. (rätta mig om jag har fel) men skit samma om de är jurister.....vad vet de om barn?...när de inte ens har kunskap på socialkontorena runt om i landet.....och de ska få avgöra våra :angel: framtid.....man tappar ju tron på alllt :littlesad
så nu håller vi tummarna hårt att det går vår väg i kammarrätten....soc. ska skaffa sig ett eget ombud som för deras talan i rätten och som soc. sa...översätta det de säger på juristspråk, för det är ju ett helt annat språk i rätten och där hänger väl inte en vanlig soc.arbetare med om föräldrarna har en slipad advokat och som i vårt fall....en :angel: med en helt puckat ombud....så de letar efter en som är specialiserad på barnaärende......som kan slå hål på ombudets konstiga ideer....hon tyckte att varannan helg, så skulle allt umgänge vara....med mamma, morföräldrar, syskon, pappa och farföräldrar....mamma och pappa är skilda och pappan har ny familj...men det går säkert bra att sammanfoga alla umgänge varannan helg :roll: :? ......hur ska han må efter en sån helg :? sen då att vår :angel: bara träffar sin familjehemspappa som han ser som sin pappa ....varannan helg eftersom han jobbar på veckorna och umg med bio...varannan helg, det hade hon inte tagit någon som helst notis om.....så man undrar ju hur i helsike hon har tänkt..
sally
 
Jaa...från den här vinkeln sett vill man ju gå till kvällspressen och skriva hur det ser ut för många barn i familjehem! Dom blir placerade för familjens oförmåga, men föräldrarna måste få umgänge för att "öva" Neä fy :evil:

Med tidningen menar jag att vanligt folk som inte är i svängen vet ej att så här kan det se ut!! utan de tror att man är familjehem för att dryga ut hushållskassan... :angel
Stackars lilla barn, denna kommer att vara söndersliten innan tonåren och precis som någon skrev, hur kommer de att vara då :?

Stå på ER för barnets rätt! :claphappy:

C
 
PS du skrev att pappan har ny familj....är inte han lämpad att ta hand om barnet?
:?
...om han är kan ta hand om sina nya menar jag?
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp