Mitt BOKTIPS
för den borde alla familjehem och berörda läsa.
Mats Lindgren har skrivit boken:
”Frisk av mat, LCHF från början”!
Recension på boken:
Efter 45år på tallriksmodellen och fetträdsla, framför allt smör och grädde var resultatet värk,stela leder,sjukskrivning. Efter 3 år på LCHF är resultatet energisk, rörlig och smärtfri, resultatet kom efter ca 3 veckor och har hittils varit bestående. Jag hade inte tänkt köpa någon mer LCHF-bok, tycker att det är väldigt lätt att leva Lchf-liv utan böcker,men av någon anledning köpte jag din bok och det är jag mycket glad och tacksam över. Jag känner att du har gett uttryck för många av mina egna känslor som t ex att det känns som att kokosfettet verkligen rensar ut i hela kroppen ( och för egen del även renar själen), och det här med barn och familjeproblem, sociala problem, jag har en dotter på 13år som vi har haft det mycket, mycket jobbigt med i några år, med soc o bup inblandade. Min övertygelse är att många av hennes problem skulle lösas om jag fick henne att bryta sitt kolhydratätande, och jag önskar verkligen att det vore nåt som dessa instanser kunde rekommendera som första åtgärd. Häromkvällen hade vi en trevlig familjestund, hon åt några kiwis, som hon älskar, och strax var hon flamsig och uppe i varv och själv blir man på helspänn för då vet man aldrig hur det slutar. Jag berättade om min iaktagelse för hennes pappa, och äntligen gick han med på att vi alla skulle köra lchf, barnen gick också med på det. Vi beslöt att frukten som finns hemma får ätas upp och det kommer inte att vara jättestrikt lchf. Igår när hon kom hem från skolan var det lugnt och skönt,behagligt tills hon åt några av de resterande kiwisarna. Skolmaten kan jag ju inte göra så mycket åt, men jag hoppas att vi lyckas hålla det här hemma. På vår soc-sammankomst på måndag och på vårt nästa bup- möte,där en av de utbildar sig till psykoter. ska jag försöka ta mod till mig att rekommendera din bok. Att leva i en relation med någon som inte “köper” detta utan lever kvar i tallriksmodellen har för mig blivit ett allt större problem, det känns inte som att man strävar åt samma håll. Jag har full respekt för att alla får tro och äta som de vill men ivårt fall blir det konstigt då mina kunskaper ifrågasätts och förlöjligas, trots synliga resultat, och gör det närmast omöjligt att göra det bästa för min dotter. Kan tillägga att jag har 4 barn totalt, och de har jag inte haft såna här problem med. De äldsta har sedan ca 1 år alltmer övergått till lchf och har hajat mycket om både kosten och samhället. Till sist vill jag tacka för att du skrivit en mycket bra bok, borde absolut läsas av all skolpersonal, socialtjänstemän, psykologarbetare. Dessutom tack för alla fina recept, en nykick till matlagningen som åtminstone hälften av familjen uppskattar. Återkommer säkerligen, glad att jag hittade din blogg för ett par veckor sedan, den har gett mig nya krafter att fortsätta kämpa. Ha en riktigt bra dag!
(En kvinna med signatur Lisa skrev det).
Fakta om boken:
Mats Lindgren har skrivit boken:
”Frisk av mat, LCHF från början”!
Han skriver:
Boken ”Frisk av mat” finns nu tillgänglig i en ny uppdaterad upplaga. Om du vill köpa den uppdaterade boken mailar du namn och adress till mig,
lindgren.mats@comhem.se eller
info@lchfmatkasse.se så skickar jag betalningsanvisningar. Jag ger ut boken i egen regi. Priset på den uppdaterade nya boken är 149 kr. plus frakt. Boken finns från den 8/6 2014 även hos Adlibris. Boken är en inbunden bok i hårdpärm.
Utdrag ur boken Frisk av mat!
När jag började få sådana fantastiska hälsovinster med LCHF-kosten kände jag att jag måste dela med mig av mina erfarenheter. – Det är ju otroligt att inte folk känner till detta, tänkte jag. – Om man kan bli av med diabetes, hjärtbesvär, kronisk värk, prostatabesvär m.m. så är ju detta en världssensation var min slutsats.
Min sambo Maggan hängde med på resan och blev, på köpet, av med sin migrän och svår eksem som hon haft sedan tonåren.
Flera LCHF-böcker har haft fokus på viktreducering men knappast någon om att man kan bli frisk av mat! Och kan man bli frisk av mat så kan man också förebygga med mat! Jag måste alltså skriva en bok, funderade jag, och hur gör man det! Jag hade ingen aning om jag kunde skriva eller inte och framför allt inte om någon ville läsa det jag skriver. -Jag är ju inte läkare, tänkte jag, är det verkligen någon som bryr sig om vad jag skriver?
Jag började skriva och kände direkt att detta passade mig framför allt för att jag var så passionerad över ämnet. Mina hälsovinster var enorma bara genom att ändra kosten och jag blev mer och mer förvånad att den officiella sjukvården faktiskt motarbetade dessa tankar. Det intressanta är ju att den officiella sjukvården inte beaktar kostens påverkan på hälsan ett enda dugg. Trots att vi äter många gånger om dagen. Hur kan detta komma sig?
Hur fungerar vår kropp egentligen, vad är vi designade att äta? Hur påverkas vårt immunförsvar av kosten? Vad är det som orsakar att vi får inflammationer i kroppen?
Många frågor som får ett svar i boken ”Frisk av mat, LCHF från början”!