Till alla familjehem.

Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Jag troralla känner som du blend familjehemmen . <vi ser så mycket av livets basida att vi blir lite pingstpastoer allihoppa som försöker frälsa och predika :rollhappy: :wink:
Jag ska sätta mig i morgon och försöka skriva något och lägga upp här så får vi se vilka ändringar som behövs .
Ska vara något sominte skriver folk på näsan men inte är platt heller utan träffar mitt melan ögonen och får folk att förhoppningsvis öppna sin medvetenhet på det som finns runt om och både se och höra när någon lider , helst agera åxå .
 
Jag vet .... tanken var att jag skulle ha försläg till tidningsnotis färdig så ni kunde kolla och ev rätta till det som behövs men .... jag skäms :oops: ..... fick fullt upp och glömde då min uppgift och löfte till er .
Jag ber ödmjukast om ursäkt för detta och ska spendera morgondagen med detta ... är tanken .
Har åtminstone tagit reda på bästa sätt att få det publicerat och vissa andra grundregler .
Min förhoppning är att det ska vara klart och inlagt här åtminstone till kvällen såni fåren rättvis chans att justera det som behövs .
Förlåt än en gång :oops:
Tar mig själv i örat och lovar högtidligt bot och bättring .
Kram på er alla underbara familjehem .
 
Ett par försök till tidningsnotis:




Julen innebär för de flesta en helg av glädje där barnen fylls av en förväntan och ett pirr i magen av tanken på julklapparna . Dom kastar sig med samma iver på pepparkaksbak , kolakok samt kälkåkning och förväntan byggs upp mer och mer för var dag . Bygga pepparkakshus och klä granen och barnens tisslande sinsemellan bubblar av ren glädje och förväntan och ögonen glittrar av lycka av att få allt detta med sina föräldrar .
I all glädje finns tyvärr en baksida . Alla barn ser inte fram mot jullovet med glädje och förväntan utan nervös oro och rädsla över vad som ska hända . Ca 11 500 barn misshandlas per år , genomsnittet av dessa dör ca 10 barn per år .. Den ekonomiska krisen har gjort att barns lidande ökat och vid Julen ökar dessa övergrepp tyvärr markant .
Barnen som ingen ser eller hör och varje jul sedan ett antal år tillbaka minns jag 2 barn som ingen såg . Trots att det var liv och skrik och gråtande så såg eller hörde ingen . På juldagen hade dom blivit ihjälslagna . Speciellt minns jag Bobby .... utvecklingsstörd syntes och hördes han ännu mindre . På jullovet misshandlades och torterades han till döds .
Att inte vilja blanda sig i är ingen ursäkt när ett barn lider , fråga dig själv om du kan leva med att det barnet dör och du hade kunnat förhindra det .
Jag ber er ödmjukast , inte för min skull utan för barn som är försvarslösa , öppna era ögon och öron , se och hör de som inte syns eller hörs och snälla snälla ....Agera .



Eller så här :

Julen närmar sig med stormsteg och man ser glada , något stressade människor och barn som far fram , bubblande av förväntan och förslag till föräldrarna "vi kan väll bygga ett sånt pepparkakshus" "åh , dom julkulorna kan vi väll ha" vid julkulor större än fotbollar .
Julen , familjehögtid och framförallt barnens högtid . Bröstkorgen fylls av värme och glädje när man tänker på julafton med sina mest älskade .
Tyvärr grumlas min glädje när jag minns att julen inte betyder detta för alla . Varje jul sedan ett par år tillbaka minns jag ett speciellt år då jag delade ut tidningar . Ett par dagar innan jul i ett lägenhetshus passerar jag en lägenhet där det uppenbarligen är rejäl fyllefest och jag tycker synd om deras grannar . På tillbakavägen hör jag bråk i lägenheten och barn som skriker och gråter . Ingen täckning på mobilen utan får springa ut för att ringa 112 , där blir jag tvungen att vänta på polis för att släppa in dom i porten . Annandag jul hör jag pånyheterna och läser i tidningen att 2 syskon blivit ihjälslagna natten mellan julafton och juldagen . Lättnaden när jag får veta att det inte är de barn där jag ringde polisen är enorm . Sedan mins jag Bobby . Misshandlad och torterad till döds under jullovet .
Jag har fått veta att ca 10 barn dör p g a misshandel per år och att våldet ökar enormt mycket vid julhelgen .
Att inte vilja blanda sig i är ingen ursäkt när ett barn lider , fråga dig själv om du kan leva med att det barnet dör och du hade kunnat förhindra det .
Jag ber er ödmjukast , inte för min skull utan för barn som är försvarslösa , öppna era ögon och öron , se och hör de som inte syns eller hörs och snälla snälla ....Agera .



Fundera och justera så kanske vi får till det perfekt .
Förhoppningen är ju att folk ska vara lite mer vaksamma på andras barn än bara sina egna .
Fick även reda på att ca 11500 barn misshandlas i hemmet varje år + att det finns mörkertal åxå som ingen vill gissa på .
 
Det som är skrivet i "jag-form" är lite svårt för oss andra att skriva.
Det är ju inte VI som upplevt det som beskrivs i andra stycket.
Men tanken, ursprunget, MENINGEN med texten är inte att ta miste på.
 
ser bra ut... 2 lite olika vinklingar. vi kanske kan använda oss av båda i olika tidningar?
och precis som Honey skriver... ändra jag formen..
 
Jag har tyvärr haft stiltje i hjärnan så min lilla tanke blev tillslut att jag lägger detta och så hjälps vi åt att få till något som helst ger folk en tankeställare och att dom börjar se sig om mer och inte det här med "jag vill inte blanda mig"
Kort sagt lite hjälp så får vi till det . Kan ev använda några jag- grejor som citat eller klippa ihop bägge nån del här och nån del där . Eller ni kanske kommer på någon suverän del att lägga till ?
 
Ge mig någon timme nu ikväll så ska jag se om jag kommer på ett förslag som bygger på din idé, kanske får jag till ett och annat rim också. Jag nappade på idén med andra ord! :love: :banan: :banan: :banan:
 
God Jul till er Alla

Det är julaftons kväll
Ute ligger snön tjock och tung
kvällen är trots den mörka himmelen fortfarande ung
I fönstret sprider stjärnan sitt mjuka sken
granen är prydd med glimrande kulor på var gren

Från huset hörs sång och skratt
maten är uppäten och tomma på borden står de vackra faten

Inte kunde jag väl veta när jag där gick förbi
att på golvet i rummet stod spritflaskorna i parti
Skratten som hördes var från druckna komna
och det skulle bli sent på natten innan de alla skulle somna
Inte heller kunde jag se barnet som gömde sig i rummet intill
med tårade ögon hoppandes på att inte stå i vägen för ett slag till
bedjandes att julen snart skulle vara över
kramandes i sin lilla hand hade han en torkad klöver

Jag läser i tidningen morgonen därpå att minst 11 500 barn blir misshandlade var år
inte tänker jag väl mer på det när jag sen mitt morgonkaffe får
för inte kunde jag veta att den lilla pojken i huset jag gick förbi i natt fick bäras ut på bår
Kanske fanns det någon annan som visste eller någon annan som såg
vilka var ni där inne som festade och idag bara vill glömma och inte komma ihåg?
Att inte vilja blanda sig i när ett barn lider för att inte störa familjefriden är fel
Om ett barn lider är familjen inte hel
Jag ber er nu alla att våga öppna ögonen och se
så kan vi tillsammans förhindra att detta hemska ska ske!
 
Om det var till mig "tre" så bockar jag och bugar djupt :oops:
Inte var det lätt. Något kanske ska ändras? ibland kändes texten lite skitnödig när jag inte fick till rimmen och meningarna blev för långa. Förstörde jag din ursprungsidé nebulosa? Gick på din linje med att börja med det fina kring jul och fortsätta med baksidorna och klämde in lite fakta (från vilken källa?? säger väl akademikern i mig bara.. 8) ) Kram på er! :banan:
 
Helt underbar :claphappy: :claphappy: :claphappy:
Så ska en slipsten dras :D .
Först mjukt och fint , rena bommulsdrömmen och sedan ..... litet chockartat uppvaknande .... Fantastiskt .
Önskar jag kunde rimma så ... Lite som ett slag mitt mellan ögonen om ni förstår :razz: .
DEN tycker jag vi kör på , den har rätta känslan :razz: .

Akademikern gör helt rätt i att ifrågasätta .... fakta ska alltid granskas kritiskt .... har lärt mig nu efter alla Reinfeldts lögner suck ..... Fakta samlat från statistiska centralbyrån och omvandlat i ca siffror av bris . S c skriver i % vilket gör det svårbegripligt så efter många om och men hittar jag siffror som är mer hanterbara på Bris . Värt att nämna är ju att siffrorna låg rätt konstant från -80 fram till för när moderaterna tog över för ca 7-8 år sedan . En liten ökning i början , men det mest anmärkningsvärda är att barn misshandlade till döds har ökat från ca 7 per år till 10 per år vilket enligt mig då visar bortom varje tvivel att trycka ner dom som redan är pressade skapar ringar av lidande där barnen är de mest utsatta .
Råder stora frågetecken kring mörkertalet och min fundering ... hur många klassas som olyckshändelse när det egentligen är fråga om något annat . Det har upptäckts många sådana bland kvinnor misshandlade till döds , men att gräva i barns död ...... verkar som det snarare vill glömmas fort .
Har många ilskna frustrerade tankar om allt detta där man ser att det ena ledar till det andra men tror jag ska hejda mig här .
 
Kanon! :claphappy: :rollhappy: :banan:

Är det OK att vi kopierar detta nu då och skickar till våra lokala tidningar?
Jag gör det gärna!!!
 
Do it!!! :banan: :banan: :banan:
Jag vet inte vad ni vill skriva under med, det kan man väl göra som man vill utan att skriva sitt eget namn tycker jag. Jag t ex är inte familjehemsmamma men kan likväl stå för budskapet :)
 
Kanske familjehems föräldrarna ..........
Bara tänker som så att alla är ju inte mammor ........ papporna får inte glömmas och minst lika viktiga .
Och en gemensam underskrift ger större genomslag .... sedan kan man ju lägga till nått typ mamman eller pappan eller medmänniskan eller o s v
 
nebulosa. Tänk vilken bra idé du hade! Jag når nog..... hmm.... i alla fall den lokaltidning som ligger i min kommun. Ska man sända till fler tidningar tycker ni? Närliggande kommuner? Vet att ni i vissa län har större tidningar som många kommuner får, så funkar det inte här om vi inte snackar om typ SVD eller DN, men det är ju inte så många som prenumererar på dom till vardags här.

Man kanske kan skriva under som man tycker men att det ska vara knutet till familjehem/kontaktfamilj/kontaktperson? Eftersom alla dessa gör ett bra jobb med de här barnen!
Kram
 
Status
Ej öppen för ytterligare svar.
Tillbaka
Topp